Evet demenin bedeli 30 bin TL !

Evet demenin bedeli 30 bin TL !
Güncelleme:

Dünyaevine giden yol aileden ve birikimden geçiyor.

Türkiye’nin en büyük izinli veritabanına sahip online pazar araştırma şirketi DORinsight’ın gerçekleştirdiği araştırmaya göre, evlilik hazırlığı yapanlar masraflar için ailelerinden destek almayı, kendi birikimlerden yararlanmayı ve bankadan kredi çekmeyi tercih ediyor. Kredi çekeceğini belirtenler ortalama 15.000 TL kredi çekeceğini söylerken, düğün yapacağını belirtenlerin oranı yüzde 77’yi buluyor. Katılımcıların evlilik masrafları için ayırdığı bütçe ise ortalama 30 bin TL. 

Türkiye’nin en büyük izinli veritabanına sahip online pazar araştırma şirketi DORinsight, gerçekleştirdiği yeni araştırma ile evlilik hazırlığı yapan çiftlerin özellikle maddi konulardaki tercihlerine dikkat çekti.

Bu yıl içinde evlenmeyi planlayan 2 bin 251 kişinin katıldığı araştırmaya göre, düğün yapma geleneği halen yoğun biçimde sürüyor. Katılımcıların yüzde 77’si düğünle dünyaevine gireceğini belirtirken, sadece nikah töreni yapacağını söyleyenlerin oranı yüzde 23’te kaldı.

DORinsight’ın evlilik araştırmasında yöneltilen ve birden fazla yanıtın seçilebildiği “Evlilik masraflarını nasıl karşılayacaksınız?” sorusuna yüzde 49’ar oranla “Ailemden yardım alacağım” ve “Kendi birikimim var, onu kullanacağım” yanıtları verildi. Kredi kullanacağını belirtenlerin oranı ise yüzde 31 oldu. Kredi kullanacağını belirten araştırma katılımcıları ortalama 15.000 TL kredi kullanacaklarını belirttiler.  

Evlilik masraflarını nasıl karşılayacaksınız?

Ailemden yardım alacağım %49

Kendi birikimim var, onu kullanacağım %49

Banka kredisi çekeceğim %31

Diğer %2

Çeyiz geleneği değişti mi?

DORinsight’ın araştırmasına göre, evlilik hazırlıkları boyunca, çiftlerin ev tutmak dışında en çok harcama yaptıkları kalemlerde ilk sırada yüzde 56 gibi çok büyük bir oranla ev eşyası harcamaları geliyor. Düğün mekanı harcamaları ve takı alışverişi, yüzde 13’erlik oranları ile en çok harcama yapılan diğer kalemler olarak öne çıkıyor. Çeyiz alışverişinin yüzde 8’de kalması ise yakın bir geçmişe kadar çeyizin içinde yer alan ev eşyası harcamalarının artık ayrıca yapıldığını gösteren ilginç bir veri olarak dikkat çekiyor.

Evlilik hazırlıkları süresince, ev tutmak dışında en çok ne için harcama yaptınız?

Ev eşyası harcamaları %56

Düğün mekanı harcamaları %13

Takı alışverişi %13

Çeyiz alışverişi %8

Balayı harcamaları %5

Gelinlik-damatlık harcamaları %4

Diğer %1

Balayında Antalya gözde

Araştırmaya göre, çiftlerin yüzde 83’ü balayına gideceğini belirtirken, balayı tatili için en popüler bölge yüzde 16 ile Antalya. Bodrum ise yüzde 7 ile ikinci sırada yer aldı. Maldivler, Kıbrıs, İtalya ve Paris de diğer öncelikli tercihler olarak ortaya çıktı.

Leyditurk.com