Ev depolamanın 5 altın kuralı

Ev depolamanın 5 altın kuralı
Güncelleme:

Hayatınızı kurtaracak depolama fikirleri...

Taşınırken, senelerdir biriktirdiğiniz gereksiz şeylerden kurtulmaya karar verdiğinizde ya da sadece daha organize olmayı düşünmeye başladığınızda, yüzleşeceğiniz soru şudur: Tüm bunları nasıl depolayacağım? Depolamanın bu altın kuralları sorunuzu cevaplamaya yardımcı olacak. 

1. Biri içeri, biri dışarı!

Evinize yeni bir şey almaya karar verirseniz, başka bir şey çıkararak ona yer açmalısınız. Elbette bu kuralın geçerli olmadığı durumlar vardır, örneğin yeni taşınıyorsanız ve yola hiçbir şeyle çıktıysanız ya da bir başka şehre taşınıyorsanız... Ama eğer gerçekten ihtiyacınız olan her şey varsa, satın alacağınız nesneleri nereye koyacağınızı her zaman önceden planlamalısınız. Tişört, ayakkabı ya da kupalar gibi şeyler söz konusu olduğunda, gerçekten yeni bir tane edinmek istiyorsanız, eskilerden birini muhtemelen gözden çıkarmalısınız.

2. Depolama alanlarınızı değerlendirin

Evinizi yeniden düzenliyorsanız, işe depolama alanları ile başlayın. İlk olarak bu alanları değerlendirmek, size daha önceden depoladığınız ama artık ihtiyacınızın kalmadığını fark edeceğiniz parçaları ayıklama imkanı tanıyacaktır. Eğer deposu olmayan küçük bir dairede yaşıyorsanız, bir şeyleri en çok biriktirdiğiniz alanlardan başlayın: Kutular, çekmeceler, dolaplar…

3. Depolama ürünleri satın alın

Yaşam alanını düzenleyip daha derli toplu olmayı planlayanlar çoğu zaman raflar, kutular ya da sandıklar satın alır. Yapı marketlerde dolaşırken ya da dekorasyon dergilerine bakarken, doğru depolama ürünleri ile bu hedefe kolaylıkla ulaşılabileceğinizi düşünebilirsiniz. Ama maalesef bu bir koşu bandı almanın her gün egzersiz yapmanızı sağlayacağı düşüncesinden daha az realistik değildir. Depolama ürünleri harika çözümler olabilir ama tüm koşullar göz önünde bulundurularak dikkatlice seçilmelidir. Bu da demek oluyor ki, önce plan yapmalısınız, alışveriş değil.

4. Etiket, etiket, etiket!

Tüm eşyalarınızı düzgün ve güvenli bir şekilde saklamak mı istiyorsunuz? Çok kullanmadığınız için ortadan kaldırdığınız bir fuları ararken her kutuyu tek tek açmanızı önleyecek harika bir fikrimiz var: Etiket! Özellikle uzun süreli saklama söz konusu olduğunda, her kutuyu etiketlemeyi unutmayın ki aradıklarınızı bulmanız kolaylaşsın.

5. Dijital depolamayı unutmayın!

Depolamayla ilgili aklınıza gelen tek şey kutular ya da boş odalar olmasın! Spor malzemeleri veya kabanlara tarama yapılamaz ama kutularda sakladığınız dokümanları ve belgeleri sanal ortama geçirip dijital olarak depolayabilir ve biraz daha yer kazanabilirsiniz.

HT Hayat