Estetikte kampanya olmaz !

Estetikte kampanya olmaz !
Güncelleme:

Estetikte kampanya olur mu? Op. Dr. Eser Aydoğdu, bu soruyu yanıtlıyor...

Son zamanlarda  sosyal media’da, gazetelerde, televizyonlarda estetik ameliyatlar ile ilgili kampanyalar dikkatimizi çekmektedir. Örneğin sonbahar indirimi, yaz kampanyası, ya da göğüs estetiği yaptırana burun estetiği, ya da 5000 greft saç ektirene 500 greft hediye;  şeklinde çeşitli kampanyalar görmekteyiz.  Estetikte kampanya olur mu? Biz de bu konuyu merak ettik ve bilgi almak için Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Eser Aydoğdu’ ya bu soruyu yönelttik.

-Sayın Aydoğdu sizce “Estetik” ameliyatlarda kampanya olur mu?

Estetik ameliyatlar tamamen kişiye özel çalışılması gereken, her kişide farklı beklenti ve farklı bakış açısı gerektiren tıpla beraber aynı zamanda bir sanattır. Sonuçta butik bir hizmettir.  Bu konuda farkındalığı olan, bilinçli bir kişi de bir yeri seçerken kampanya var diye o merkezi seçmez. Tamamen öncelikle sonuca odaklı, kendi istediği burnu, saçı veya göğsü en iyi yapacak estetik cerrahı arar. Ve en son kendi bütçesine uygun olup olmadığını araştırır. Sonuçta estetik ameliyat bir eşya veya mal satımı şeklinde değildir. Son kullanma tarihi yoktur.  Sonuçta ortada bir emek vardır. Ve estetik cerrah yılın 365 günü her hastasına aynı özenle aynı emekle yaklaşır. Bunun yazı kışı, veya ikinci ameliyatı, üçüncüsü olmaz.

-Sizce Türkiye’de estetikte kampanya yapılıyor mu?

Yurtdışında , birkaç reklamda sizin bahsettiğiniz şeklinde kampanyalara rastladım. Ama bu şekilde kampanya yapan Türkiye’de bir Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı görmedim.  Aynı zamanda hastalarımızın bu konudaki emeğe saygıları çok büyük ve aslında ömür boyu vücutlarında taşıyacakları bir sanat eserine para veriyorlar. Kötü yapıldığında değiştirme ve düzeltme şansı zayıf, o yüzden kimse riske atmak istemiyor. Türk hastaların bu konuda oldukça bilinçli olduğunu düşünüyorum. Ve aynı şekilde yurtdışından Türk estetik cerrahları seçen kişilerde de böyle bir beklenti olmuyor. Sonuçta kampanya ile aldığınız bir telefonu, bir çantayı beğenmezseniz değiştime veya iade etme şansınız varken, estetik ameliyatta böyle bir şansınız olamayacaktır. Açıkçası bütçenize uygun ameliyat yaptırmak farklı bir şey, kampanya farklı bir şeydir. Yılın 360 günü belli bir fiyat olan ameliyat neden 5 gün daha ucuz olabilir ki? Benim bu konudaki şahsi fikrim;  Estetik Ameliyatta kampanya olmaz

Leyditurk.com