Dolabınızda bulunması gereken 20 yiyecek!

Dolabınızda bulunması gereken 20 yiyecek!

Dolabınızda bulunması gereken 20 yiyecek hangileri bilmek ister misiniz?

Sağlıklı yaşamak ve kilo vermek için buzdolabınızda bulunması gereken 20 gıda!

Vücudunuza besin olarak ne gireceğine karar vermek bazen zor bir iş olabilir. Daha önce iyi olduğunu düşündüğünüz bir şey şuan sağlıksız olarak görünebilir. Tam tersi de olabilir, ketçap örneğinde olduğu gibi. Bazı çalışmalar domates ve ondan yapılan ürünlerin kanserden koruyucu özelliği olduğunu kanıtladı. Yine son zamanlarda yapılan çalışmalar öğününüzle beraber alacağınız bir kadeh şarabın faydalı olduğunu gösteriyor. Ve bildiğiniz gibi sağlıklı bir diyette önemli nokta kontrol ve denge. Yalvarışlarınızı yağlı gıdalar için yapmayın, karbonhidrat ve proteini birlikte almaya özen gösterin.

Dengeli ve sağlıklı diyetinizde yardımcı olacak dolabınızda olması gerekenlerin listesi. Tabii, bu bütün yiyecekler tüketilecek anlamına gelmemekte. Ve kesin liste de değildir, doktorunuzla veya diyetisyeninizle konuşarak sağlığınız için neler gerektiğine karar verebilirsiniz.

1-Su

Çok az başınıza gelebilecek olsa da, su kaynağınızın kesilebileceği bir durumla karşılaşabilirsiniz. Şişede veya sürahide olduğu fark etmez, dolapta su bulundurmak iyi bir fikirdir. Özellikle yazın. Şişe suları stoklayın. Böylece ne zaman ihtiyacınız olsa yanınıza alabileceğiniz suyunuz olur.

2-Meyve suyu

Dışarıda çok seçenek var, gidip istediğinizi alın. Ama taze, saf ve şekersiz olanı en sağlıklısı. Eğer meyve sıkacağınız varsa, evinizdeki meyve ve sebzeleri kullanın. Hatta bu daha iyi çünkü değişik meyveleri karıştırabilirsiniz. Örneğin portakal, limon, havucu karıştırıp egzotik bir içecek oluşturabilirsiniz.

3-Kahve

Çekilmiş kahveyi raf yerine buzdolabında tutmak, daha uzun süre taze kalmasını sağlayacaktır. gün içerisinde uyanabilmek veya ayılabilmek için kafeine ihtiyacınız olduğu an gelecektir. Kafeinli ürünleri az kullanmamız gerekmektedir.

4-Süt

İnek sütü içmeyi uzun zaman önce bıraksanız da, çayınız veya kahvenizin içinde onu kullanmalısınız. Soya veya pirinç sütü inek sütünden daha faydalıdır ve vanilya, çikolata, çilek gibi birçok şekilde tatlandırılabiliyor. Süt, kalsiyum ve vücudun doku oluştururken ihtiyaç duyduğu aminoasit açısından zengindir.

5-Margarin

Margarini tostunuzun üstüne sürmeyi sevmeseniz dahi, margarin sıvı yağın yerine kullanılabilir. Bir çok margarin daha az kolesterol içerdiği için tereyağından sağlıklıdır. Sebze veya soya yağı, hayvan yağına tercih edilmelidir.

6-Yumurta

Onları kızartabilir, çırpabilir, rafadan veya katı şekilde kaynatabilirsiniz veya dolabınızda bulunan diğer yiyeceklerden ekleyip değişik omletler ve salatalar yaratabilirsiniz. Beyaz veya kahverengi yumurta; mükemmel bir protein, demir ve fosfor kaynağıdır İçinde çok fazla kolesterol olduğu için, yumurtayı her gün tüketmeyin.

7-Söğüş et

Tamam bunlar dışarıda bulabileceğiniz en sağlıklı gıdalar olmayabilir ama et yemeği seven biriyseniz, yaptığınız jambonlu veya hindili sandviç hoşunuza gidecektir. Dışarıda çok fazla marka ve yağı azaltılmış söğüş et ürünü var, biraz zaman ayırın ve paketlerini okuyun. Domates ve marul ekleyerek gıda içeriğini arttırın.

8-Ekmek

Bazı insanlar ekmeğini ekmeklikte saklasa da bekar biri ekmeğin ne kadar çabuk küfleneceğini bilir. Tost ekmeklerinizi dolapta tutun, böylece daha uzun süre taze kalacaktır.


Sağlıklı yiyecekler:

9-Marul

Düşük kalorili diyetler için vazgeçilmezdir. Bütün salataların temelini oluşturur ve sandviçe çok yakışır. Marulunda bir çok çeşidi vardır, daha koyu yeşil olanların besin içeriği daha fazladır. Marul demir, kalsiyum ve vitamin A kaynağıdır.

10-Havuç

Havuç, doğadaki en iyi A vitamini kaynağıdır. Kanser, kalp rahatsızlıkları ve katarakt riskini azaltan besin antioksidanı beta carotene bakımından zengindir. Havucun tadı çorbada, güveçte veya taze olarak yendiğinde çok güzeldir.

11-Soğan

Soğan bir çok yemekte kullanılmaktadır. Salataya veya sandviçe doğranabilir akrabaları gibi...

12-Sarımsak

Yemekleri lezzetsizlikten kurtarırlar. Bu 2 kat tat arttırıcı besin her çeşit sosun, çorbanın ve bir çok yemeğin bina taşıdır. Soğan ve sarımsak mikrop öldürücü ve bağışıklık sistemi güçlendiricidir.

13-Elma

Her gün bir elma yemenin doktoru uzak tutacağından emin değiliz ama elma doğanın en iyi gıdalarındandır. Tatları güzeldir ve sizin için iyidir. Tat olarak ekşiden tatlıya birçok çeşidi vardır. Elmalar mükemmel lif, potasyum, pektin ve vitamin A kaynağıdır.
Muhtelif gıdalar

14-Limon

Limon çok yönlü kullanılan gıdalardandır. İnsanlar onu tek başına yemeyi sevmezler ama taze sıkılmış limon salata ve balığı çok güzel tamamlar. Sürahide bulunan ucuz limonatanızı tazelemek için kullanabilirsiniz. Besin değeri olarak Vitamin C, demir ve protein içerir.

15-Salata sosu

Bu listenin birçok salata çeşidi içeriğini barındırdığını düşününce, onları biraz soslamak isteyebilirsiniz. Birçok salata sosu vardır ve çoğu yüksek kalorilidir. Etiketlerin üzerinde yazan yağ oranlarını inceleyin ve kalorisi düşük olanları seçin.

16-Ketçap

Çok önemli bir ihtiyaç olmamasına rağmen, omletinizde veya sandviçinizde arada kullanabilirsiniz. Birçok ketçapta çok fazla şeker vardır. ama düşük kalorili ketçapa sahip markalarda var. En iyisini almaya çalışın ama fazla tüketmeyin. Asidik içeriği olduğu için midenize zarar verir.

17-Hardal

Ketçap gibi hardalda çok gerekli bir değil, ama bazı zamanlar kullanılır. Hafiften güçlüye birçok türü var.

18-Hazır tavuk

Et yemek istiyorsunuz ama söğüş etlerden de uzak durmak istiyorsunuz, birçok market pişmiş barbekü tarzı tavuk satmaktadır. Ve biliyorsunuz beyaz et kırmızıdan daha faydalıdır. Barbekü yapılmış tavuğu sandviçinizde veya salatanızda da kullanabilirsiniz. Derisini yemeyin.

19-Şarap veya bira

Sağlığı desteklemek için değil, sizin ne zaman misafir çağıracağınız belli olmadığı için listede bira ve şarap var.

20-Karbonat

Yiyeceklerinizi taze tutabilmek için dolabınızda açık bir paket karbonat bırakın. Her mevsim paketi değiştirmelisiniz. Diş macununuz bittiği zamanda karbonatı kullanabilirsiniz.

En son tavsiyem buzluğunuzda buz küplerinin olmasıdır. İçecekleri servis ederken, yanıklarda kullanılır. Belki de sıcak günde serinlemek için kullanırsınız.