En sağlıklı kahvaltı fikirleri

En sağlıklı kahvaltı fikirleri
Güncelleme:

Gün içinde enerjinizi korumak için kahvaltınızı ihmal etmeyin...

Sabah kahvaltısı gün boyu vücut enerjisini korumak için önemli bir öğün. Bu sebeple sağlıklı olmak için kahvaltı şart.

İşte en sağlıklı kahvaltı fikirleri…
 
Kepekli kekler

Lezzetli kekler eşliğinde güne başlamak sizce de kulağa hoş gelmiyor mu? Sabah erken saatlerde lif alımı vücudun sindirimine yardımcı olurken aynı zamanda vücut sistemini temizler.

Yumurta

Sağlıklı ve protein açısından zengin bir kahvaltı yapmak istiyorsanız yumurta kesinlikle doğru seçim! Örneğim omlet yaparken içerisine havuç, brokoli ya da soğan gibi sebzeler ekleyin.  Bu sadece omletinize tat katmak için değil, aynı zamanda vücuda mineral ve vitamin sağlamak için faydalı olacaktır.

Meyve

Sevdiğiniz meyveleri yoğurt ve bal eşliğinde tüketmek sabah kahvaltılarınız için oldukça sağlıklı bir tercih. Yoğurt kalsiyum ve protein içerirken, meyveler vitamin ve mineraller yönünden zengindir. Yoğurt aynı zamanda vücudun bağışıklık sistemini artırır.

Kepekli tost

Özellikle sabah kahvaltı yapmaya fırsatı olmayanlar için fıstık ezmeli kepekli tost iyi gelecek. Fıstık ezmesinden hoşlanmıyorsanız alternatif olarak badem ezmesi de tercih edebilirsiniz. Tost ile birlikte yanında içeceğiniz yağsız, bir bardak ılık süt gün boyu ihtiyacınız olan enerjiyi sağlayacak.

Tahıl - Mısır gevreği

Kahvaltının en sağlıklı seçimi tahıllardır. Tadına ve türüne göre kendi favori tahıl ürününüzü seçin. Kepeklı tahıllar sabah erken saatteki kahvaltılar için iyi bir seçim olacaktır. Yine kahvaltıda alternatif olarak bal ile mısır gevreğini de tercih edebilirsiniz.

HT Hayat