Cinsel sorunlarınızı doktorunuzla konuşun !

Cinsel sorunlarınızı doktorunuzla konuşun !
Güncelleme:

Sorun cinsellik olunca ülkemizde konuşma zorluğu oldukça fazladır.

Hastalığı olduğu halde doktora gidemeyenlerin sayısı oldukça fazladır. Peki bu durum nasıl aşılır?

Sorunu sona bırakmayın:

Cinsellik, özellikle de seks hakkındaki konuşmalarda rahat olamayan erkekler konuyu gündeme getirmek için muayene odasından çıkacakları zamana kadar beklerler. Bu durum doktorunuzun sıkıntınızın ne olduğunu tam olarak anlamasına engel olabilir. Cinsel sağlık ya da sertleşme zorluklarıyla ilgili sorularınızı ziyaretinizin başında açıkça konuşmaya çalışın. Böylece sorununuzu konuşmak için daha çok zamanınız olur.

Hazırlıklı olun:

Doktorunuz genel sağlık durumunuz hakkında mümkün olduğu kadar çok bilgi almak isteyecektir. Mevcut diğer sağlık sorunlarınız ya da almakta olduğunuz ilaçlar (bazen sertleşme sorununun nedeni olabilir) hakkında doktorunuza bilgi verebilmek için hazırlıklı olun. İlk adım olarak, doktorunuz diğer sağlık durumlarınızı test etmek ya da kullanmakta olduğunuz ilacı ya da alım şeklini değiştirmek isteyebilir.

Açık Olun:

Bazen seks hayatınız hakkında kimseye söyleyemediklerinizi (örneğin: sertleşme sağladığınız belirli zamanlar ya da durumlar var ise) doktorunuza söylemeniz önemlidir. Sıkıntılarınız hakkında doktorunuzu ne kadar fazla bilgilendirirseniz, size o derece yardımcı olabilecektir.

Doktora eşinizle birlikte gitmeyi düşünün:

Doktor ile olan randevunuza eşiniz ile birlikte gitmeyi düşünebilirsiniz. Eşinizin düşünceleri doktor açısından yararlı olabilir. Ayrıca bu, eşinize cinsel hayatınıza önem verdiğinizi ve bunu geliştirmek için çaba harcadığınızı göstermenin bir yoludur.

Daha önce denemiş olsanız da olmasanız da, sertleşme sorununuz için bir tedavi yöntemi ararken kendinizi rahat hissetmeyebilirsiniz. Her durumda, probleminizi doktorunuz ile paylaşmanız başarılı bir tedavi görme şansınızı önemli ölçüde yükseltecektir. Doktorunuz genel sağlık durumunuzu bir bütün olarak değerlendirmek isteyeceği için sertleşme sorununuz dahil olmak üzere tüm tıbbi özgeçmişinizi ve sağlık durumunuzu doktorunuza aktarabilecek durumda olmanız faydalı olacaktır.

esdaturkey.org