Doğru aşkı bulmak için...

Doğru aşkı bulmak için...
Güncelleme:

İşte aşkta yaptığınız hataları düzeltme şansı!

Kabul edelim kadın erkek ilişkileri doğası gereği zor. Birbirini çeken eksi ve artı kutuplar doğru hareket ettiklerinde iyi anlaşabiliyor. Aşkta her iki taraf zaman zaman hatalar yapabiliyor ancak bu durum değiştirilebilir.

İlk buluşma önemli: İlk şart ne kadar heyecanlı olursanız olun çok istekli görünmeyin. Amacınız onu tanımak ve ilişkinin dinamiklerini yoklamak. Karşınıza yeni çıkan bu kişi uzun vadede sevgiliniz, belki arkadaşınız ya da ortağınız olabilir. Evet görüşmek önemli ama özen gösterin dediğimiz için çok da abartmayın.

Değerinizin farkında olun: Aynanın karşısında kendinize odaklanın. Beğenmediğiniz yönlerinizi değil sevdiğiniz özelliklerinizi düşünün. Kendinize olan saygınız arttıkça etrafınıza da pozitif enerji vereceğinizi unutmayın. Kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın. Özsaygınızı oluşturun ve onu besleyin. Kendinize iyi bakın, içinizdeki iyi yönleri ortaya çıkaran insanlarla zaman geçirin. Yardım kuruluşları için gönüllü çalışın. Bütün bunlar sayesinde kendinizi değerli hissedeceksiniz. Kendinizi ne kadar değerli hissederseniz, aynı değeri görürsünüz. Kendinize iyi davranın. Erkekler bunu hisseder ve ona göre davranırlar.

Hayatınız olsun: Herhangi biri için kendi hayatınızdan, alışkanlıklarınızdan ve hobilerinizden vazgeçmeyin. Biriyle yeni bir ilişkiye başladığınızda bütün zamanınızı onunla geçirmek istediğinizi biliyoruz. Ancak başlarda böyle davranmanız hoşlarına gitse de erkekler zamanla kendilerine göre hareket eden kadınlardan sıkılırlar. Mutlu bir ilişki yaşamak için mutlaka kendinize ait bir hayatınız olmalı. Yoksa bir hobi edinmeye bakın. Sevgili bulduğunuzda kız arkadaşlarınızı sakın ihmal etmeyin. Sorumluluklarınızı aksatmayın, arkadaşlarınızın yanı sıra ailenizi ve hayallerinizi de kendinizden uzaklaştırmayın. Sosyal hayatınız dışında işinizi ihmal etmeyin. Bunların sizi siz yapan faktörler olduğunu unutmamaya çalışın.

Bakımlı olun: Her şey dış görünüşten ibaret değil ama güzelliğin de önemli olduğunu unutmayın. Bakımlı mısınız, teninize yakışan hoş bir parfümünüz ve stilinizi yansıtan bir giyim tarzınız var mı gibi kritik soruları cevaplayın.

Hazırlıklı olun: Unutmayın hayatınızın erkeği ile her yerde karşılaşabilirsiniz. Mesela sıkıcı gördüğünüz bir hastane bile beklenmedik şekilde romantik bir mekana dönüşebilir. Aslında nerede olduğunuzun bir önemi yok. Yeter ki bakımlı olun. kendinize güveniniz tam olsun.

Rahat hissettiğiniz ortamlarda şanslısınız: Çok sevdiğiniz bir mekanda veya bir açıkhava konserindeyseniz kendinizden emin konuşur, hatta rahatlıkla flört edersiniz. Oralarda karşınıza çıkan insanlara dikkat edin. Ancak söylediğimiz gibi tek gecelik ilişkiler yasak!

Tek gecelik ilişkilerden uzak durun: Arkadaşlarınızla felekten bir gece çalmak için gittiğiniz kulüpte sizi bakışlarıyla soyan yakışıklıyı görmezden gelin. Sarhoşken sizi riske atacak, kendinizi değersiz hissetmenize neden olacak şeyler yapmaktan kaçının. Tek gecelik bir ilişki peşinde olan bir erkeğin sizi uzun vadede mutsuz edeceğini unutmayın.

Ona ihtiyacınız olduğunu hissettirmeyin: Bir erkekle birlikte olmaya başladıktan üzülünce ağlayan, fark edilmek, beğenilmek, onaylanmak, sürekli konuşmak isteyen biri olmayın. Ne kadar aşık olursanız olun ilk günlerin heyecanıyla sakın ona yapışmayın! Bu sizi olduğunuzdan daha kırılgan gösterir. Kendinizi tutmalı ve ilişkinin ilk aylarında kendinize hakim olmalısınız. Karşınızdaki kişiyi günde 20 kez arayıp, daha ikinci buluşmada evlilik planları yaparak sıkboğaz etmeyin. Bu tür hamleler sandığınız gibi size yakınlaşmasını sağlamaz, tam tersine kısa zamanda sizden soğumasına yol açar. Unutulmaması gereken diğer önemli detay da, kimsenin kimseye zorla aşık olamayacağıdır, ilişkiyi zamana bırakın, sabırlı olun. Karşılıklı atılan emin adımlar, sağlıklı bir ilişkinin en önemli şartlarındandır.

Beklentileriniz sizi mutsuz etmesin: Hoşlanacağınız kişiyle ilgili beklentileriniz "Boyu benden uzun olmalı, kendisine ait bir evi olmalı, işiyle ilgili hedefleri olmalı, en az beş kez yurtdışına çıkmış olmalı" gibi uç olmasın. Bunlar kimi zaman çok iyi gidebilecek bir ilişkiyi bile zedeleyebilir. Karşınızdaki kişinin nelere sahip olmadığından önce, nelere sahip olduğunu görmeye çalışın. Sizi el üstünde tutan, gözlerinizin içine gülerek bakan, saygılı ve imkanları ölçüsünde bonkör bir erkek hayatı paylaşmak için ideal birine benzemiyor mu sizce de?

Her buluşma ilişkiye dönüşmez: Yeni birini tanımak ona güvenmek, alışmak ve anlamak gerçekten çok zaman ve emek istiyor. Önce arkadaş olursunuz, sonra yavaş yavaş romantik kaçamaklar yapar veya arkadaş toplantılarında karşılaşarak yakınlaşabilirsiniz. İlişki yaşama ihtimaliniz olan kişileri boşu boşuna olduklarından farklı bir kalıba sokmaya çalışmayın. Beklentilerinizi abartmamaya çalışın ve karşınızdakini değişebileceği umuduyla değil kendisi olduğu için sevin. Eğer onu olduğu gibi seviyor ve çekim hissediyorsanız, doğru yoldasınız demektir.