Ek kontenjan, kabin memurluğu için ikinci bir fırsat veriyor

Ek kontenjan, kabin memurluğu için ikinci bir fırsat veriyor

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetkisiyle eğitim veren ilk yüksekokul Kapadokya MYO: ''Kabin memurluğuna ilgi çok fazla''

Üniversiteler için yapılacak ek yerleştirme tarihlerini açıklandı. Yapılan açıklamaya göre 17 Ağustos’ta başlayan tercihler, 21 Ağustos’a kadar yapılabilecek. Ek yerleştirme sonunda bir yükseköğretim programına yerleşen adayların kayıtları ise 31 Ağustos – 04 Eylül tarihleri arasında alınacak.

Yıllardır havacılık sektörüne açtığı programlar ve yetiştirdiği öğrencilerle hizmet veren Kapadokya MYO yetkilileri, ek yerleştirmelerin kabin memurluğu ile ilgilenen öğrenciler için büyük bir fırsat olduğunu belirtti.

Türkiye’nin havacılık sektöründe hızla ilerlediğine, havaalanı sayısının artmasının etkisiyle havayollarıyla seyahat edenlerin sayısında son yıllarda oldukça artış görüldüğüne dikkat çeken Kapadokya MYO yetkilileri, büyümenin önümüzdeki yıllarda daha çok olacağını; özel havayolu şirketlerinin rekor sayıdaki uçak siparişlerinin ve İstanbul’a yapılacak 150 milyon yolcu kapasiteli üçüncü havalimanının bu öngörüyü desteklediğini sözlerine ekledi.

Üniversite tercihlerinde, sektörün en çok ilgiyi gören mesleğinin kabin memurluğu olmasını ise sektördeki en büyük açığın kabin memurluğunda olmasına bağladıklarını belirten Kapadokya MYO yetkilileri, öğrencileri, 17- 21 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapılacak ek yerleştirmelerde doğru tercih yapmaları konusunda uyarırken mesleğe yönelik, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programı ve mesleğin iş imkânları hakkında bilgi almak isteyen öğrencilerin ayrıntılı bilgiye www.kapadokya.edu.tr adresinden ya da 0384 353 5009 numaralı telefondan ulaşabileceklerini belirtti.