Dondurma yiyin, mutlu olun !

Dondurma yiyin, mutlu olun !

Yapılan araştırmalar dondurmayı yediğimiz süreçte mutluluğumuzu yüzde 64 artırdığını ortaya çıkardı.

Dondurma yaz aylarının vazgeçilmez serinleticilerinden biri. Hemen hemen her meyve özünü bulabileceğiniz çeşitlerin yanı sıra diyet yapanlar için de lightları da var. Peki dondurmayı vazgeçilmez kılan sadece serinletici olması mı? Yapılan araştırmalar çarpıcı bir gerçeği ortaya çıkardı.

 

 Dondurma ve Çaydan Sorumlu Unilever Global Tüketici İçgörü Lideri Profesör Robert Hurling, yapılan araştırmaya göre dondurma yemenin insanları yüzde 64 oranında mutlu eden bir atıştırmalık olduğunu belirterek, araştırmanın sonuçlarını paylaştı: 

Son dönemde 350 kişi ile yapılan bir araştırmada, dondurma yiyen insanların yeme anı öncesi ile sonrası değerlendirildiğinde, olumlu duygularında yüzde 20 artış görülmüştür. Günlük yaşam içerisinde zevk aldığımız anları artırarak olumlu duygularımızı da artırıyoruz. Dondurma insanların genel anlamda mutluluklarını artıran bir keyif unsuru olarak karşımıza çıkıyor. 

Yüz ifadeleri ölçüldü

İnsanların yüz ifadeleri mutluluk seviyelerini ölçmek için bir araç olabiliyor. Amsterdam Üniversitesi\'nde bir yüz tanıma yazılımı ile Mona Lisa\'nın yüz ifadesinde mutluluktan kızgınlığa, hatta korkuya kadar hangi hisleri taşıdığı araştırılmıştır. Biz de aynı uygulamayı keyif veren yiyecekler konusunda farklı kişilerle denedik. 

Mutluluk yüzde 64 artıyor

Sonuç olarak insanların mutluluklarının çikolata yerken yüzde 12 artarken, dondurma yerken yüzde 64 arttığını gördük. Demek ki dondurmada insanları mutlu eden farklı bir özellik var ve günlük yaşamda mutlaka tadına varılması gerekiyor.