Doğum sonrası depresyona: Refleks Terapi

Doğum sonrası depresyona: Refleks Terapi

Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, Refleks Terapi hakkında bilgi veriyor.

Bütün anneler doğum sonrası yaşadıkları mutluktan bahseder yeni doğum yapacak anne adaylarına. Anneler için doğumla birlikte gelen mutluluğun arkasında a’dan z’ye değişen hatta birazcık da karmaşık hale gelen bu yeni dönem fetret dönemine dönüşebiliyor hem vücut hem de anne için.

Tüm gebelik süreci boyunca vücuttaki hormon salınımlarında değişiklik olur. Kiminin salınımı artarken kiminin azaldığı değişik bir dönem vücut için gebelik. Anneler üstelik kendilerinin depresyonun eşiğinde olduğunu farkedemeyecek kadar da yıpranıyor.

Okan Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, birkaç küçük dokunuşla bütün bunları düzenlemenin mümkün olduğunu söylüyor. Nasıl mı? Refleks Terapi ile. Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, “Refleks Terapi ile hipofiz bezinin tekrar uyarılarak hormon salgısının rejenerasyon, hatta sütü kesilmiş annelerin yeniden sütünün gelmesi bile sağlanabiliyor” diyor.

Yrd. Doç. Dr. Şenbursa, hem kendinizi kuş gibi hissetmenizi sağlayan hem de doğal yollarla tedavi eden bu yöntem hakkında şu önemli bilgileri verdi:

“Refleks Terapi; yüzdeki, ellerdeki ve ayaklardaki beyinle ilişkili sinir noktaları uyarılarak merkezi sinir sisteminin ve hormonal sistemin düzenlenmesine yardımcı olur. Yüzdeki, eldeki ve ayaktaki bu özel noktalarla hipofiz uyarılır. Tedaviler kişinin detaylı muayenesinden sonra kişiye özel planlanır ve tedavinin başlangıcından itibaren belirgin bir rahatlama hissedilir.  Hamilelik sonrasındaki hormonal ve diğer değişiklikler ilaçsız, yan etkisi olmadan, etkili bir şekilde dengelenir. Böylece doğum sonrası depresyondan doğal bir şekilde kurtulmuş olursunuz. Belki de doğumdan sonra bebeğinize ve kendinize yapacağınız en büyük iyilik Refleks Terapi’dir.”

Leyditurk.com