Diyabeti hayatınızdan çıkarın

Diyabeti hayatınızdan çıkarın

Op. Dr. Erol Vural, “Diyabet artık hiç kimsenin kaderi değil” diyor.

Günümüzün en yaygın hastalıklarından olan şeker hastalığı hastaların yaşam kalitesini düşüren, günlük hayatlarını etkileyen ve sürekli ilaç ya da insülin kullanımını zaruri kılan zorlu bir hastalıktır. Şeker hastalığı eğer ‘diyabet tip 2’  ise, gelişen tıp teknolojileri ve araştırmaları sayesinde artık tedavisi olan hastalıklar arasında yer alıyor. Bugüne kadar şeker hastalığı ve obezite problemi yaşayan yüzlerce hastayı sağlığına kavuşturan Op. Dr. Erol Vural, “Diyabet artık hiç kimsenin kaderi değil” diyor. Diyabet ve obezite konularında çalışan Op. Dr. Erol Vural, tip 2 diyabet hastalarına yapılan ameliyatların hem operasyon hem iyileşme süreci hem de maliyet bakımından son derece uygun bir tedavi yöntemi olduğunu vurguluyor.

Şeker hastalığı, vücudu pek çok açıdan olumsuz yönde etkileyen ve yan etkileriyle yeni sorunlara sebebiyet veren ve sürekli ilaç kullanmayı zorunlu kılan hastalıkların başında geliyor.  Özel Ataköy Hastanesi, Metabolik ve Bariatrik Cerrahi Kliniği doktorlarındanOp. Dr. Erol Vural’ın gerçekleştirdiği operasyonlar ile bugüne kadar sağlığına kavuşmuş ve kronik şikayetlerinden kurtulmuş pek çok hasta bulunuyor.

Diyabette düzenli kontroller önemli

Dr. Erol Vural, “şeker hastalığı başta retinopati, nefropati, nöropati gibi yan etkilere sahip. Uzun yıllar içinde yüksek kan şekeri nedeniyle göz, böbrek, nörolojik problemler, kalp ve damar sorunları oluşabiliyor. Belirli bir noktadan sonra şekerin yol açtığı bu sorunların geri dönüşü ya hiç olmuyor ya da çok belli bir oranda iyileşme kat edilebiliyor” diye belirtiyor.

Şeker hastalığının derecesine göre yapılan çeşitli operasyonlar ile hastalık %85 oranında kontrol altına alınabiliyor. Yalnız diyabet cerrahisinde dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar da bulunuyor. Dr. Erol Vural “ Maalesef tüm hastaları opere edemiyoruz. Ameliyat için en önemli koşul, hastanın insülin rezervlerinin tükenmemiş olması; vücudun az da olsa insülin üretmesi gerekiyor. Bu nedenle vücuttaki rezervler tükenmeden ve önemli organ hasarları meydana gelmeden operasyonun yapılmasını tavsiye ediyoruz. Bu yöntem ile hipertansiyon, karaciğer yağlanması, uyku apnesi, kan yağları yüksekliği, obezite gibi hastalıklar da kontrol altına alınabiliyor” şeklinde konuşarak önemli noktalar üzerine dikkat çekiyor.  Diyabet cerrahisinde uygulanan birkaç tip ameliyat yöntemi bulunuyor. Ayrıntılı testler ve değerlendirmeden sonra hastaya en uygun cerrahi tip seçiliyor.

Leyditurk.com