Diriliş Ertuğrul’u 173 ülke izliyor

Diriliş Ertuğrul’u 173 ülke izliyor
Güncelleme:

Diriliş “Ertuğrul” dizisinin senaristi ve Yapımcısı Mehmet Bozdağ yaptığı açıklamada diziye özel dijital bir platform kurulduğunu dizi izleyicilerine müjdeledi.

TRT’nin reyting rekortmeni dizisi Diriliş Ertuğrul dijital medya da rekorlar kırıyor. Yapım firması tarafından kurulan www. dirilisdizisi.com adresinden dizinin bölümleri milyonlar tarafından izlenirken Almanya, İngiltere, Hollanda, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Fransa, Rusya, Tayland, Mısır, Etiyopya, Kamboçya, Finlandiya ve Çin gibi tam 173 ülkeden dizi site üzerinden takip ediliyor.

Diriliş “Ertuğrul” dizisi yapımcısı ve senaristi Mehmet Bozdağ, dizilerinin TV ekranları kadar dijital medyada da ilgiyle izlendiğini ifade ederek “Yapım ekibi olarak seyircinin sosyal medyadaki talep ve ilgisi karşısında dizimiz için bir dijital platform kurduk. Bu sezon aktif hale getirdiğimiz www.dirilisdizisi.com sitesi aracılığıyla izleyicilerimizle birebir etkileşimi sağlıyoruz.” Açıklamasını yaptı.

Dijital Platformada Maksimum Kalite!

Dizinin dijital medya platformu www.dirilisdizisi.com sitesinin haftalık 7,5 milyon ziyaretçisi olduğunu söyleyen Bozdağ, “Diriliş dizisi internet üzerinden zaten çok izleniyordu. Fakat artık kendi platformunda seyirciye layık olduğu bir görüntü kalitesi ve kesintisiz yayın hizmeti sunuyor. İzleyicilerimiz, güçlü altyapıya sahip platformumuzda 1080p çözünürlük kalitesiyle donmadan dizi izleme keyfini yaşayacak.” açıklamasını yaptı. Bozdağ ayrıca korsan site ve yayıncılarla da hukuki mücadelelerinin büyük bir özenle devam ettiğini sözlerine ekledi.

Diriliş Etruğrul dijital platformda da fark yaratıyor.

Diriliş “Ertuğrul” dizisinin dünyanın farklı 30 ülkesinde TV’lerden yayınladığını belirten Bozdağ; “Almanya, Avusturya, İngiltere, Hollanda, Amerika, Birleşik Arap Emirlikleri, Fransa, Belçika, Rusya gibi ülkelerden yoğun kullanıcı trafiğinin yanı sıra Tayland, Mısır, Etiyopya, Lihtenştayn, Kamboçya, Montenegro, Slovakya, Finlandiya ve Çin gibi tam 173 ülkeden dizimiz sitemiz üzerinden takip ediliyor.”

Dizilerinin uluslararası alanda gördüğü ilgi üzerine Bozdağ yakın zamanda dil seçenekleri ile farklı ülkelerden gelen ilginin karşılanacağını ve üyelik sistemi ile üyeleri ilerleyen günlerde sürprizlerin beklediğini duyurdu.

Öte yandan Diriliş “Ertuğrul” dizisinin Çarşamba günleri 20.00’da TRT’1 deki yayınının hemen ardından, bölüm tekrarının yanı sıra özel sahneler, unutulmayan replikler, klipler gibi birçok içerik de dirilisdizisi.com’da yayınlanacak.

İnternette en çok aranan dizi Diriliş “Ertuğrul”

Arama motoru Yandex’in Kasım ayını kapsayan ve önceki gün açıkladığı araştırmaya göre Türkiye’de an çok aranan dizi, TRT 1’in rekortmen dizisi Diriliş “Ertuğrul” oldu. Başrollerinde Engin Altan Düzyatan, Hülya Darcan ve Esra Bilgiç’in yer aldığı Türkiye’nin en çok izlenen dizisi Diriliş “Eruğrul” internette en çok aranan dizi olarak büyük bir başarıya daha imza attı.