Daha fazla seks için...

Daha fazla seks için...

Eğer siz de böyle düşünüyorsanız yanılıyorsunuz...

Eğer siz de eşleri, üzerindeki ev işlerini paylaşırsa daha çok seks yapabileceğini düşünen kadınlardansanız, belki de bunu tekrar düşünmek isteyebilirsiniz.

Yeni bir araştırmaya göre tam tersi geçerli. Market alışverişi, temizlik ve yemek yapmak gibi geleneksel olarak feminen kabule edilen işlere daha çok vakit ayıran evli erkeklerin, bahçeyle ilgilenmek ya da tamirat gibi daha erkeksi işlere bağlı kalanlara göre daha az sıklıkta seviştiği öne sürüldü.

İş ev işlerine geldiğinde, cinsiyetler arasındaki eşitliğin erkeği ya da kadını tahrik etmediği söylenebilir diyor Seattle\'daki Washingtonthe Üniversitesi\'nde sosyoloji bölümü doçenti ve çalışmanın yardımcılarından biri olan Julie Brines.

Yani kocanızı çorapları çiftlerken ya da alışveriş poşetlerini yerleştirirken görmek seksi değil mi? “Bu, kadınların evlilikleri ile ilgili daha iyi hissetmesine sebep olurken, seks hayatları için aynı şeyi söyleyemeyiz” diyor Brines. “Daha geleneksel evlilikler yaşayan kadınların seksüel tatminleri çok daha yüksek oluyor.” Başka bir değişle, her ne kadar kadınlar eşlerinin kendilerine yardım etmesinin hoşuna gittiğini söyleseler de bu onların aynı zamanda arzusunu köreltiyor.

“Eski Yunan’dan beri erkekleri yüzünden mutsuz kadınlar bunu seksten uzaklaşarak gösterir” diyor Brines. Eğer kadın mutluysa, seks hayatları da mutluluk vericidir. “Araştırmamız sezgilere aykırı” diyor Brines. 

Erkekler ve kadınlar ayda ortalama 5 kez seviştiklerini bildirdi. Ev işleri geleneksel olarak kadınların üzerinde olan evliliklerde oran yardımcı olan eşlerde olanlara göre 1.6 oranında artıyor.

Amerikan Sosyoloji Dergisi’nin Şubat sayısında yayınlanan araştırma, ABD Aileler ve Hanethe Ulusal Anketi\'ne katılan 4,500 evli çift üzerinde yapıldı.

HT Hayat