Couvade sendromu erkekleri nasıl etkiliyor?

Couvade sendromu erkekleri nasıl etkiliyor?
Güncelleme:

Erkeklerin de eşleri gibi hamilelik semptomları yaşadığını biliyor muydunuz?

Couvade sendromu (erkeklerde gebelik belirtileri) baba adaylarının hamile eşleri gibi kilo almalarına hatta sancı çekmelerine bile neden oluyor.

\"Couvade sendromu\" olarak bilinen bu durum, baba adaylarını tıpkı hamile eşleri gibi hem fiziksel hem de duygusal yönde etkiliyor. İşte bu sendorumun erkeklere etkilerinden birkaçı...

Kilo almak

Hamilelik döneminde kilo alınır ve bazı durumlarda bu babalar için de geçerlidir. Yapılan bir araştırmaya göre, her 31 baba adayından biri ya da genel olarak yüzde 25’i, hamilelik dönemi boyunca kilo alır. Yapılan bir başka araştırmada partnerlerinin hamilelik döneminde baba adaylarının ortalama 6 buçuk kilo aldığı ortaya çıkmıştır. Bunun sebepleri genellikle evde daha sık yemek yenmesi ya da anne adayının aldığı kilolarla ilgili kendisini rahat hissetmesini sağlamak olarak şekillenir.

Sindirim değişiklikleri

Hamilelik sürecinde hem kendi aşermenizi hem de baba adayınınkini tatmin etmek için birlikte turşu üzerine dondurma yiyebilirsiniz. Ama baba adayının kendini tatmin etmek için sizin yiyecek stokunuzu tükettiğini görmek çok da hoş olmayacaktır. Aşermelere ek olarak, babalar mide ekşimelerini bastırmak için antiasitler de kullanabiliyor. Araştırmalara göre, hamilelik sürecinde her 31 baba adayından 6’sı mide ekşimesi, 3’ü ise sabah bulantısı ve kusma yaşıyor.

Ağrı ve sancılar

Araştırmalara göre, bazı babalar Couvade sendromunun bir parçası olarak, kendi doğum sancısı versiyonlarını yaşayabiliyor.

Duygu durum değişiklikleri

Hamile kadınlar ani duygu dalgalanmaları yaşadıkları için hormonal değişimleri suçlayabilir ama baba adayları arasında da bunu bir bahane olarak öne sürenler çıkabiliyor. Üstelik yapılan bir araştırmaya göre eşleri hamile olan erkekler gerçekten de hormonal değişiklikler yaşayabiliyor. Dominant erkek hormonu olan testosteronda düşme yaşanırken, üreme yıllarında baskın kadınlık hormonu olan östradiol yükseliyor.

HT Hayat