Çocuk yetiştirirken annelere büyük görev düşüyor

Çocuk yetiştirirken annelere büyük görev düşüyor
Güncelleme:

Çocuğunuzu sizin doğurmuş olmanız, onun hayatıyla ilgili tüm kararları sizin verebileceğiniz anlamına gelmiyor.

Şimdiki eşimizi, arkadaşlarımızı, dostlarımızı kısacası hayatımızdaki herkesi, bir önceki nesil annelerimiz yetiştirdi. Şimdi sıra yeni nesil jenerasyonun yetiştirilmesinde. Bu noktada annelere büyük görev düşüyor. Farkındalıklı, mutlu, huzurlu, başarılı ve sağlıklı yeni bir nesil yetiştirmeye hep birlikte niyet ediyoruz.

\"Bir annenin koşulsuz sevgisi, tüm dünyayı değiştirmeye yeter\" diyen Yaşam Koçu ve Kuantum Uzmanı Bülent Gardiyanoğlu annelere önerilerde bulunuyor...

Sevgili anneler,

Büyük bir görev için seçildiniz. Göreviniz yeni nesil çocukları yetiştirmek. Bir çocuğun ihtiyacı olan manevi her şeyi ona sağlamak. Sizin çocuklarınız Tanrı’nın ışık ve sevgi dolu çocukları. Tıpkı sizin gibi. Sizin göreviniz Yaradan\'ın saf sevgisiyle çocuklarınızı sevmeniz. 

Koşulsuz sevgi

Çocuklarınızı koşulsuz sevgiyle sevebiliyorsunuz. Bu görevin kutsal yanı koşulsuz sevebilmek. Koşulsuz sevme şansı ilk önce siz annelere verildi. Koşulsuz sevebildiğiniz için koşulsuz fedakarlıklar yapabiliyorsunuz. Bu kutsal görev sırasında sizden istenen kendinizi unutmamanız ve kendinize değer verip vakit ayırmanız.

Bir çocuğun, korkuları dengede, farkındalıklı, bilgili ve empati kurabilen bir anneye ihtiyacı vardır. Çocuğunuz boş bir bardak, siz de sürahi olun. Eğer sürahide su yoksa bardağı dolduramazsınız. Anne olarak tam donanımlı değilseniz, çocuğunuza istenilen katkıyı koyamazsınız. Çocuğunuzu siz dünyaya getiriyorsunuz. Ama yanıldığınız nokta; çocuğunuzun size ait olduğudur.

Çocuğunuz sizden bağımsız bir birey

Çocuğunuz sizin tarafınızdan dünyaya geliyor fakat o sizden bağımsız ayrı bir birey. Onun da duyguları, düşünceleri ve seçimleri olacaktır. Onu büyütür, yetiştirir ve eğitirsiniz. Ama duygularına, düşüncelerine ve seçimlerine karışmanız çatışmaya neden olur.

Sağlıklı bir çocuğun düşündüklerini özgürce söyleme, duygularını ifade etme ve seçimlerini içinden geldiği gibi yapma şansı olmalıdır. Bu şansı siz yaratmalısınız. Çocuğunuzu, çocuk olarak değil de farklı bir birey olarak görerek işe başlayabilirsiniz. Farklı bir birey olduğuna göre sizden farklı duyguları, düşünceleri ve seçimleri de olacaktır. Bir elin beş parmağı da bir olmayacağı gibi çocuğunuz da sizinle aynı olmayacaktır. Çocuğunuz atalarınızdan öğrendiğiniz ve aslında size bile yanlış gelen kalıplar içine sokmanız çok büyük bir yanılgıdır. 

Tabii ki toplumun örf, adet, gelenek ve göreneklerini öğreteceksiniz. Sadece bunu yaparken önce kendi kalp süzgecinizden geçirmeniz gerekiyor. Bize öğretilen her bilgi doğru olmayabilir. Daha yeni bilgiler için adım atın. Kendi doğrularınızı çocuğunuza kabul ettiremeyeceğiniz gibi onun doğrularını da siz kabul etmek zorunda değilsiniz.

Endişe etmeyin

Çocuğunuzu sevin, sayın fakat endişe etmeyin. Endişe ve benzeri korkularınızla sadece çocuğunuza olumsuz katkı koyarsınız ve zaman içinde korktuğunuz birçok şeyin çocuğunuzun başına geldiğini görürsünüz. Sizden istenen çocuklarınızı olumlu, tam ve bütün bir şekilde topluma kazandırmanız.

Yeni nesil jenerasyonun sevgiyle ve farkındalıklarla yetiştirilmesini niyet ediyoruz. Hepimiz aynı gemideyiz ve aynı yöne gidiyoruz... Birbirimizden sorumluyuz..