Çocuğunuzu neşelendirmenin 7 yolu

Çocuğunuzu neşelendirmenin 7 yolu
Güncelleme:

Çocuğunuz üzüldüğünde onu neşelendirmek istiyorsanız bunları yapın...

O üzülünce siz de üzülüyorsunuz... Ama bazı gerginlikleri çabucak unutturmak çok kolay!

1- Çocuğunuzu övün

Çocuğunuz sebepsiz yere ağlamaya başladığında onu övebileceğiniz bir şeyler bulun. Uzattığı mendil için ya da sakinleşmek adına derin nefesler aldığı için – her şey olabilir. Elinde olmadan gülümseyecek ve günü keyifle bitirecektir.

2- Dans edin

Kim dans ederken huysuzluk yapabilir ki? Çocuğunuz mızmızlanmaya başladığında müziği açın ve dans etmeye başlayın. Çocuğunuzun da size katılmasını sağlayın ve birlikte dansın keyfini çıkarın.

3- Biraz egzersiz yapın

Çocuklar özellikle de hayal kırıklığına uğradıklarında huysuzluk yapmaya başlarlar. Böyle anlarda birlikte dışarı çıkın ve biraz yürüyüş yapın. Kendine geldiğini ve neşelendiğini göreceksiniz.

4- Çocuğunuzu dinleyin

Çocuklar üzgün olduklarında bazen ihtiyaçları olan tek şey kendilerini dinleyecek birileridir. Yaptığınız şeyi bırakın, çocuğunuzu kucağınıza oturtun ve anlatmasını isteyin. Anlatmaya hazır olmasa da her zaman yanında olduğunuzu anlamasını sağlayın.

5- Yeni insanlarla tanışmasını sağlayın

Çocuklar aile bireyleriyle ya da arkadaşlarıyla çevrili olduklarında mutlu olurlar. Bildikleri ve sevdikleri insanların ilgileri hoşlarına gider. Çocuğunuz üzgün göründüğünde bir oyun buluşması düzenlemeyi ya da aile ziyareti yapmayı deneyin.

6- Hayal gücünüzü kullanın

Hayal gücünüzü üzgün çocuğunuzu neşelendirmek için dilediğinizce kullanabilirsiniz. Mesela çocuğunuz arabalarıyla oynamaktan mı hoşlanıyor? O halde oyuncak arabalarla küçük bir tamirhane kurun, oyuncak arabayı aceleyle sürerek “Yardım edin, arabama bir şeyler oldu!” diye feryat edin. Çocuğunuz yanınıza gelip arabanızı ‘tamir etmekten’ kendini alıkoyamayacaktır.

7- Biraz temiz hava alın

Çocuğunuz evde huysuzluk nöbeti geçirmeye başladığında elinden tutun ve kapının önüne çıkarın. Birlikte açık havada derin nefesler alın. Tüm ‘kötü’ havayı dışarı atın ve daha iyi bir ruh haliyle eve girin.

HT Hayat