Çocuğunuzu dişçiye alıştıracak tüyolar

Çocuğunuzu dişçiye alıştıracak tüyolar
Güncelleme:

Çocuklar diş hekimi korkusunu nasıl yenebilir? İşte yardımcı olacak öneriler...

Çocukluk döneminde herkesin diş doktoru korkusu olmuştur. Hatta yetişkinlik döneminde bu korkularını yenemelen insanların sayısı azımsanmaz. Ancak günümüzde tıbbın geldiği bu seviyede korkuları yenmek daha kolay.

Çocuğunuz diş hekimine gitmekten korkuyorsa bu sorun büyük ihtimalle sizden kaynaklanıyor. Çocuğunuza karşı yeterince açık sözlü olmazsanız, diş hekiminde çocuğun nelerle karşılaşabileceğini açıkça anlatmayıp yalan söylerseniz çocuğun korkuları daha da artar. Pediatric Dentistry isimli uluslararası bir dergide yayınlanan araştırmaya göre, aile üyelerinden biri diş hekimine gitmekten kaygılanıyorsa bu korku çoğunlukla ailenin diğer üyelerine de geçiyor.

Çocuğunuzun diş hekimi korkusunu şu şekilde yenebilirsiniz: Çocuklarınızın dişlerini erken fırçalamaya başlayın: Bebeğinizin dişlerinin henüz çıkmadığı dönemlerde bile bebeğiniz yemeğini bitirdikten bebekler için uygun olan diş fırçasıyla, nemli bir tülbentle çocuğunuzun dişetlerini temizleyin. Erken yaşta iyi bir ağız hijyeni çocukları sonraki muayenelere ve diş bakımlarına karşı hazırlar.

İlk yaşında diş hekimine gidin: Amerikan Pediatri Akademisi, çocukların bir yaşına gelene kadar mutlaka diş hekimine gitmelerini öneriyor. Erken dönemde yapılan diş muayeneleri sayesinde çocuklar diş hekimine alışıyor hem de gelecekte yaşanabilecek diş sorunları hakkındaki kaygısı azalıyor.

Evde pratik yapın: Çocuğunuzu bir kanepeye ya da bilgisayar sandalyesine oturtun ve evde dişlerini tedavi eder gibi ya da temizler gibi yaparak diş hekimine gittiğinizde başına neler gelebileceğini gösterin.

Eğlenceli hale getirin: Diş hekimine giderken en sevdiği kitabını ya da oyuncağını yabancılık çekmemesi için yanında götürün. Diş hekimi ziyaretini eğlenceli hale getirirseniz, mutlu bir deneyim korkusunu yenmede onun için pozitif bir yaklaşım olacaktır.

İyimser düşünmesini sağlayın: Önceki deneyimlerinizi ya da diş hekimi hakkındaki şimdiki duygularınızı önemsemeden, çocuklarınız için bunu pozitif bir süreç haline getirin. Ağrı veya hissedeceği huzursuzluk hakkında konuşmaktan sakının ve sağlıklı dişlerin nasıl olacağını, görüneceğini vurgulayın.,

Ziyaret edin: Çocuğunuzun diş hekimi randevusuna gitmeden önce diş hekimini ziyaret edin. Böylece çocuğunuz orada çalışan personelle ve diş hekimiyle tanışacak. Bir sonraki gelişinde kendini rahat hissedecektir.

Pedodontiste gidin: Çocuğunuzu çocuklar konusunda uzmanlaşmış bir diş hekimine götürün. Pedodontistler çocuklarla ilgili eğitim almış kişilerdir, daha küçük aletler kullanırlar ve muayenehaneleri ise çocukların sevdiği oyuncaklar, çizgi filmler ve parlak renklerle süslüdür. Korkan veya özel ilgiye ihtiyacı olan çocuklara nasıl yaklaşacaklarını iyi bilirler.

Yardım alın: Çocuğunuzu diş hekimine götürmek konusunda endişeliyseniz, başka bir aile üyesinden ya da arkadaşınızdan yardım alın. Bazen çocuklar anne veya babasının dışındaki kişiler yanında kendilerini daha cesur hissederler.