İşte kivinin faydaları

İşte kivinin faydaları

İşte kivinin hem çocuklara hem de hamilelere olan faydaları...

Çocukların dengeli büyümeyi ve gelişmeyi başarabilmeleri için yüksek oranda vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır. İyi dengelenmiş vitamince zengin bir diyet vücudun sağlıklı gelişiminin en iyi garantisidir.

Kivi bu diyetin çok değerli bir parçası olabilir. Doğa kivinin içerisinde yaşam için gerekli birçok besin depo etmiştir. Kivi üzerine son yıllarda yapılan araştırmalar gösteriyor ki; diğer 26 popüler meyve çeşidine göre her 100 gr' da en fazla besin içeren meyvedir. Kivinin özellikle C vitamini yönünden çok zengin bir meyve olduğu iyi bilinen bir gerçektir.C vitamini küçük yaraların iyileşmesinde, bulaşıcı hastalıklara karşı vücudun doğal direncinin arttırılmasında, demir emiliminde ve sinir sisteminin sağlıklı durumda tutulmasında önemli etkisi vardır.Kivi ayrıca çok doğal bir magnezyum kaynağıdır.

Magnezyum kemik yapımız üzerinde çok pozitif etkiye sahiptir.Ayrıca sinir sistemimiz içinde çok faydalıdır.Kivi özellikle ergenlik döneminde büyümeyi sağlayıcı İnositol içerir.Çoğu meyvenin çok az yada hiç protein içermesine rağmen kivi özellikle sodyum ve arginine gibi aminoasitler yönünden zengindir.Bu aminoasitler özellikle büyüme hormonlarının faaliyete geçirilmesinde ve vücudun kendi kendisini iyileştirebilme yeteneğinin geliştirilmesinde önemli rol oynar.Kivinin diğer meyvelere kıyasla, sağlam bir iskelet sistemine sahip olabilmek için gerekli olan kalsiyum'da içerdiği bilinmektedir.özetlemek gerekirse kivi hiç şüphe götürmeksizin doğanın ürettiği en iyi meyvelerden biridir.Ve sağlıklı gelişimin ideal doğal bir dostudur. Güneşte Güvenli

Herkes sıcak yaz günlerine ve ılık yaz gecelerine aşıktır.Denizde yüzmekten uzun yaz gecelerinin keyfini çıkarmaktan, mangal partilerinden dondurma yemekten çoğumuz hoşlanır.Kivi güvenli olarak yazdan zevk alabilmemize yardımcı olur. Kivi tamamen serinletici, canlandırıcı özelliğinin yanı sıra, içerdiği suyla terleme sonucu ortaya çıkan nem ve mineral kaybını da bir ölçüde giderir.Ayrıca güneşe uzun süre maruz kalma sonucu oluşabilecek deri zedelenmelerine karşı savaşabilmeye yardımcı olur.

Yazın yapılan barbeküler çok fazla revaçta olduğu için, bu barbekülerde kivi servisinde bulunmak çok iyi bir fikirdir.Çünkü kivi nitrosation procesini önlemek için gerekli olan çok önemli antioksidanları içerir.Nitrosation procesi, yiyeceklerin ızgara pişirilmesi sonucu içlerindeki nitratın serbest nitrosamine radikallerine dönüşümüdür.Bu serbest radikallerin zararlı etkileri, kanser ve kalp problemi gibi kronik hastalıkların ana sebebi olarak gösterilmektedir.Buda bize kivinin sadece yaz ayları için değil bütün yıl boyunca baştan ayağa sağlığımızı devam ettirebilmesine yardımcı olduğu için en akıllıca seçim olduğunu göstermektedir.

Hamilelikte Kivi

Hamile bayanlar iki kişi için yerken ne yedikleri konusunda çok dikkatli olmalıdırlar.Sağlıklı bir hamilelik ve bebeğin düzenli gelişimi için hamilelikten önce ve sonrasında çok sağlıklı bir beslenme metodu uygulamak çok önemlidir.Bu beslenme vitamin mineral ve lifli yiyecek yönünden zengin olmalıdır.Kivi çok fazla oranda üreme ve doğurganlığı arttırıcı E vitamini içerir.

Kivinin 100 gr' mı günlük tavsiye edilen E vitamini ihtiyacının 1/5 ten fazlasını karşılar. Kivi ayrıca çok zengin ve doğal bir folik asit kaynağıdır.Folik asit DNA yapısında çok önemli bir rol oynaması yüzünden vücudun gelişiminde önemli bir yeri vardır.Hamilelikten önce ve sonrası yeterli folik asit alımı doğumda ortaya çıkabilecek problemlerin ve kalp hastalıkların önlemesinde önemlidir.Kivi sadece beyin fonksiyonlarının düzenli bir şekilde yerine getirilmesini değil aynı zamanda bebeğin akciğerlerinin gelişimini de sağlayan Inisitol içerir.

İçten gelen Temizlik:

Sağlıklı vücuda sahip olabilmemizin en önemli şartlarından birisi bağırsaklardan düzgün geçişlerdir. Bu beslenmemiz sonucu ortaya çıkan zararlı maddelerin vücuttan atılabilmesini kolaylaştırır. Kabızlık çok fazla üzerinde tartışılmamasına rağmen çok sık ortaya çıkan bir problemdir.

Gençler, hamile kadınlar zayıflama diyeti uygulayan insanlar ve yaşlıların kabızlıkla karşılaşma ihtimali daha fazladır.Bağırsaklarda toksik madde birikiminden kaçınmak için yeterince ve düzenli su içimi (1 günde 1.5 litre), lifli besinler yönünden zengin diyetin uygulanması ve düzenli yapılan egzersizler çok önemlidir.Kivi lifli beslenme yönünden zengin olmakla birlikte yiyeceklerin bağırsaklarda düzgün geçişine yardımcı olacak lifi içermektedir.Günde bir kivi insanı zinde tutar.Bilimsel araştırmalar kivinin musil ve diğer bağırsak yumuşatıcıların yerine kullanılabilecek doğal bir alternatif olduğunu göstermiştir.İki adet olgunlaşmış kivi, müsile ihtiyaç duymadan zinde kalabilmeyi sağlar.

Doğal Anti-stres etkisi

Günlük yaşam bazen gerçek bir mücadele haline gelebilir. Trafiğin, iş yükünün, hava kirlenmesinin, beslenmemizde bulunan toksik maddelerin artması vb. stres seviyelerimizin artmasına sebep olur daha az başarılı olmaya ve bazen fiziksel hastalıklardan etkilenmeye başlarız.Stresten kaçınmak için iyi bir gece uykusu, düzenli yapılan egzersizler, stresli anlardan ve olaylardan mümkün olabildiğince kaçınma çok önemlidir.Sağlıklı ve dengeli beslenme strese karşı direncimizi arttırır ve kaçınamayacağımız stresin etkilerini sınırlandırır.

Kivi beslenmemizde çok önemli bir role sahiptir.Kivi beyin aktivitelerimizde sakinleştirici etkiye sahip Serotin gibi Phytochemical maddeler içerir.Son olarak kivinin düşük sodyum ve yüksek potasyum içeriği kalp ve kan basıncı üzerinde pozitif etkiye sahiptir.Bugünden başlayarak yaşamak için daha iyi bir davranış sergileyin; sulu tatlı bir kividen zevk almak için zaman ayırın ve sizi saran sakinliği hissedin.

Kendinizi İyi Hissedin:

Ne yediğiniz sadece vücudunuzu değil ruhunuzu da etkiler bazı yiyecekler çikolata gibi sakinleştirici etkiye sahiptir, bazıları kahve gibi uyarıcı etkiye sahiptir ve bazıları da genel olarak iyi hissetmemize yardımcı olurlar, kivi bu son kategoriye ait görülebilir.Kivinin içerdiği inositol yetişkinlerdeki depresyonu önlemeye yardımcı olur.Düşük sodyum, yüksek potasyumla birleşince daha iyi zihinsel dengenin sağlanmasına yardımcı olur.

RealAge