Cinsel problemlerin sorumlusu bulundu !

Cinsel problemlerin sorumlusu bulundu !

Erkekler için cinsel sorunların nedeni anneleri ya da ilk aşk problemleriymiş...

Çek Cumhuriyeti’ndeki Charles Üniversitesi’nden bilim insanları tarafından gerçekleştirilen yeni bir araştırma ereksiyon bozukluğu problemlerinin erkeklerin anneleri ile olan ilişkilerine doğrudan bağlı olabileceğini ortaya çıkarttı.

Journal of Sexual Medicine isimli akademik dergide yayınlanan araştırma kapsamında 15- 88 yaş arası 960 erkeğe cinsel performans ve problemleri ile ilgili sorular yönelten uzmanlar, katılımcıların anneleri ile olan ilişkilerini ve ilk aşklarını da inceledi.

Cinsel problemlerinizin sorumlusu anneniz ya da ilk aşkınız

Araştırmacılar, annesi ile problemli bir ilişkisi olan erkeklerin ereksiyon bozukluğu ve erken boşalma gibi cinsel problemlere daha sık yakalandığını tespit ettiklerini belirtti.

Uzmanlar erken yaşlarda ortaya çıkan psikolojik problem ve duygusal bozuklukların ilerleyen yaşlardaki cinsel performansı etkilediğini gördüklerini söyledi.

Ayrıca ilk aşkını geç yaşta yaşayan erkeklerin de ilerleyen yaşlarda cinsel problemler yaşama olasılığının arttığını belirten araştırmacılar geç aşık olan kişilerin yakınlık ve duygusallık ile ilgili devam eden bazı problemler yaşıyor ve bu durumun cinsel performanslarını etkiliyor olabileceğini tahmin ettiklerini söyledi.

Hürriyet