Çinliler kilo verdirme işine girdi !

Çinliler kilo verdirme işine girdi !

Soğuk lipoliz tedavisi sırasında kullanılan Çin malı ürünler geçici lekelere ve yanıklara neden oluyor.

Kilo vermek isteyen kişiler tarafından son zamanlarda sıkça kullanılan ve başarılı sonuçlar elde edilen soğuk lipoliz yöntemi, tedavi sırasında kullanılan Çin malı ve orijinal olmayan ürünler nedeniyle geçici lekelere ve yanıklara neden olabiliyor.

Oluşan lekelerden mustarip olanlar estetik merkezlerine davalar açmaya başladı. Avukat Cevat Kazma, kilo vermek isteyen kişilerin estetik merkezi seçiminde daha özenli davranması gerektiğini belirtirken, ilgili merkezlerin de hukuki sıkıntılar ile karşılaşabileceğini söyledi.

Son zamanlarda sık başvurulan ve oldukça etkili olan soğuk lipoliz yöntemi, istenmeyen bölgesel yağların eritilmesinde kullanılıyor. 2000-4000 TL arası maliyeti bulunan ve yağ hücrelerini dondurarak işlevsiz hale getirip yok olmasını sağlayan yöntem, kişiye herhangi bir acı veya ağrı hissettirmiyor. Ancak tedavide orijinal olmayan soğuk pedlerin kullanılması kişilerin vücudunda lekeler ve yanıklar oluşturabiliyor.

Soğuk lipoliz yönteminde Çin malı ve orijinal olmayan soğuk ped kullanan estetik merkezlerinden dolayı birçok kişinin mağdur olduğunu ve dava açmaya hazırlandığını belirten Avukat Cevat Kazma, kilo vermek amacıyla estetik merkezlerine giden kişileri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Avukat Cevat Kazma şöyle devam etti:

\"Uygulanan tedavinin başarılı olduğunu öğrenen kişiler, uygulatmak için estetik merkezlerine başvuruyor. Bu uygulamadan daha fazla kar elde etmek isteyen merkezler de işlemin maliyetini düşürmeye ve ucuz malzeme kullanmaya yöneliyor. Çin malı soğuk pedler ile yapılan uygulamalarda kişilerin vücudunda hiper pigmentasyon adı verilen geçici lekeler oluşabiliyor.\"

Bu tür olumsuz durumlarda sorumluluğun uygulamayı yapan kişilerde değil, ürünü kullanan merkezlerde olduğunun altını çizen Avukat Cevat Kazma, işletmelere sağlığa zararlı ürün kullanmalarından dolayı idari para cezası verilebileceği gibi cezai anlamda da sorumlu olacaklarının altını çizdi.