Catering firması seçerken nelere dikkat edilmeli?

Catering firması seçerken nelere dikkat edilmeli?

Maye Yemek Yönetim Kurulu Üyesi Osman Barut firmaları uyardı.

350 bin kişiye doğrudan istihdam yaratan yiyecek-içecek sektörü her geçen yıl hızla büyürken işletmelerin toplu yemek talebi de artmaya başladı. Sektördeki rekabet ve gıda fiyatlarının yükselmesine dikkat çeken Maye Yemek Yönetim Kurulu Üyesi Osman Barut, sağlıksız toplu yemek (catering) konusunda işletmeleri uyardı.

Son 10 yılda büyük bir sektör haline gelen toplu yemek sektörü tüketicilerin sağlığını tehdit ediyor. Gıda fiyatlarının yükselmesine rağmen ucuz yemek üretimi devam ediyor. Uzmanlar, yemek yapımında kullanılan hammaddelerin doğal ve katkısız olması gerektiğini belirtiyor.

İşletmelerin uygun fiyata toplu yemek hizmeti almaya eğilim gösterdiğini kaydeden Maye Yemek Yönetim Kurulu Üyesi Osman Barut, “Toplu yemek firması hijyen kurallarına riayet etse ve denetliyor olsa dahi kullandığı malzeme işlenmiş gıda ve katkı maddeli olabilir.

Toplu yemek firmalarında gıda mühendislerinin çalıştığını ancak iş maliyete gelince gıda mühendislerinin uyarılarına rağmen yöneticilerin kalitesiz malzeme kullanabildiğinin altını çizen Barut, şunları söyledi:

Menüler, beslenme uzmanlarının fikri alınmadan hazırlanıyor. Günün sonunda ucuz ama sağlıksız yemek çeşitli hastalıkları beraberinde getiriyor.”

“İşletme yöneticileri toplu yemek firması seçerken iyi araştırma yapmadan karar vermemeli” diyen Barut, “Sağlıksız yemekleri tüketenlerde halsizlik, dikkat azlığı, yorgunluk, baş dönmesi ve mide yanmaları gibi rahatsızlıklar meydana geliyor, ayrıca o gün hastalanmasa dahi bir süre sonra başkaca rahatsızlıklar yaşayabiliyor. Maalesef kanser vakalarının artmasının bir nedeni de sağlıksız yemek üretimidir” diye konuştu.

9 bin kişinin damak zevki ve sağlığı Maye Yemek’e emanet!

1989 yılından beri Türk Mutfağına olan bağlılığını kaliteden ödün vermeden sürdüren Maye Yemek, evinizin mutfağını aratmayan, en hijyenik koşullarda ve en kaliteli malzemeleri bir araya getiren bir mutfak olarak hizmet vermeye devam ediyor.