Çarpık bacak kader değil!

Çarpık bacak kader değil!
Güncelleme:

Hayatınız boyunca parantez bacak görüntüsüyle yaşamak zorunda değilsiniz.

Erişkin ve Çocuklarda Uzatma ve Deformite Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Metin Küçükkaya’ya göre, bacakları parantez gibi olanlar ve bu nedenle yürüme zorluğu çekenler "tomofix yöntemi" ile sütun gibi bacaklara sahip olabilirler.

Erişkinlerde çarpık bacak; herhangi bir hastalık olmaksızın dizlerde meydana gelen eğrilik olarak nitelendiriliyor. 

Genellikle genç yaşta olan bu kişilerin her türlü sportif aktiviteyi yapabildiklerini ancak parantez bacak görünümünden rahatsızlık duyduklarını belirten Dr. Küçükkaya, “Eğer kişi aktif spor yapıyorsa erken yaşta menisküs yırtılmaları, bağ yaralanmaları ve ağrılar ortaya çıkabilir. Parantez bacak tedavi edilmez ise genellikle 65 yaş civarında diz ekleminde kireçlenme ağrıları nedeni ile diz protezi ameliyatları kaçınılmaz olarak uygulanır” dedi.

SİLİKON VE YAĞ ESTETİĞİ YÖNTEMLERİ NE KADAR ETKİLİ?

Parantez bacakların günümüzde modern tedavi yöntemleri ile kusursuz şekilde tedavi edilebildiğini dile getiren Küçükkaya, şunları aktardı: 

“Parantez bacağın sebebi eğer kemikten kaynaklanıyorsa bu durumu silikon veya yağ estetiği gibi yöntemler ile tedavi etmek mümkün değildir. Çünkü bu yöntemler uygulandığında bacak daha da kalın gözükerek kişiyi mutsuz eder ve ayrıca ileride diz ekleminde gelişebilecek sorunları engellemez.” 

“DÜNYADA EN YAYGIN OLARAK KULLANILAN AMELİYAT YÖNTEMİ”

Dr. Küçükkaya, parantez bacak tedavisinde farklı yöntemler olmakla beraber tomofix’in dünyada en yaygın olarak kullanılan ameliyat tekniği olduğunu söyledi. 

"Eğrilik düzelirken boy da uzatılıyor" diyen Prof. Metin Küçükkaya, “Bu yöntemde hasta ameliyattan çıktığında eğrilik tamamen düzelmiş olur. Ayrıca bacaklarda boy eşitsizliği var ise düzeltilebilir, hatta uygun hastalarda bacak uzatma teknikleri beraberinde uygulanabilir. Kişinin spor aktivitelerdeki performansı artar. Silikon veya yağ estetiği yöntemlerindeki gibi bacaklar daha da kalınlaşmaz. Kişiler estetik olarak memnun kalırlar ve diğer önemli bir durum da ileride diz ekleminde ortaya çıkabilecek olan kireçlenmenin önlenmiş olmasdır” diye konuştu.