Çarpık bacak kader değil !

Çarpık bacak kader değil !
Güncelleme:

Yağ dokusu alışverişiyle daha güzel bacaklara sahip olabilirsiniz...

Görünüş estetiğine önem veren hangi kadın, sütun gibi bacaklarla arz-ı endam eylemeyi, mini etek, tayt ya da bikiniyle salınarak gezinmeyi istemez ki! İster istemesine de;  anatomik yapımızı belirleyen genlerimizle, çeşitli nedenlerle oluşan tahribatlar, her kadına, aynada bir Adriana Lima silueti gösterme zevki tattırmıyor ne yazık ki! Gerek doğuştan gelen faktörler, gerekse; travma, hastalık, aşırı yağlanma gibi etkenler, bacak bölgesinde, halk arasında ”Çarpık bacak” denilen istenmeyen görünüm bozuklukları yaratabiliyor. Ancak, gün geçtikçe gelişen Estetik ve Plastik Cerrahi, konu “Kadın güzelliği” oldu mu, burada da imdada yetişiyor.

Estetik ve Plastik Cerrahi uzmanı Op.Dr. Beyhan Çakır,  ‘Çarpık bacak’ olarak adlandırılan problem ya da bacaklardaki diğer kontur bozukluklarının yağ dokusu transferleriyle düzeltilebildiğini,  aşırı kalın ya da çok ince bacakların  düzgün bir görünüme kavuşturulabildiğini belirtti.

Kasıktan topuğa kadar

 Bacak estetiğinde değerlendirmenin “kasıktan topuklara kadar” bir bütün halinde yapılması gerektiğini belirten Çakır, ideal bir bacakta kas ve kemik çıkıntılarına ait doğal iç ve dış bükey kıvrımların mevcut olduğunu belirterek”  Bacaklardaki girinti ve çıkıntıların çok ve abartılı olması hem güzel bir görüntü vermez hem de bacakları dolayısıyla da kişiyi olduğundan daha kısa gösterir.” dedi.  Dümdüz, silindir gibi bir bacağın da yine doğal ve estetik olmadığını belirten Çakır, “Doğuştan, ya da  sonradan yağlanma problemlerine bağlı olarak bacaklardaki bu kıvrımların fazla abartılı  ya da hiç fark edilmeyecek kadar az olabileceğini” de söyledi.

Bacak inceltme ya da kalınlaştırma mümkün

Bacak estetiğine yönelik olarak kalınlaştırma, inceltme ya da bacak şekillendirme gibi çeşitli yöntemlerin mevcut olduğunu kaydeden Estetik ve Plastik Cerrahi uzmanı Op.Dr. Beyhan Çakır, “Doğru uygulamalar için doğru değerlendirme gerekir. Örneğin kalın bacak durumunda bunun lenf akımı probleminden kaynaklanan bir lenfödem mi yoksa yağlanmadan kaynaklanan lipödem mi olduğunun ayırt edilmesi gerekir. Bu ayrım doğru yapılmazsa seçilecek yanlış tedavilere bağlı üzücü sonuçlar ortaya çıkabilir. İnce bacak problemi doğumsal, geçirilmiş çocuk felci ya da geçirilmiş travmalara bağlı olabilir.” bilgisini verdi.  

Dizler bacakların aynası

Bacak estetiğinde diz çevresinin görünümünün önemine değinen Dr. Beyhan Çakır, aslında; bacak konturundaki görüntü bozukluklarının çoğunluğunun nedeninin diz çevresindeki bozukluklar olduğunu ifade etti. Çakır; “ Bacakların yaklaşık ortasında bulunan diz, üst bacaktan alt bacağa geçişi sağlar. Hareketli bir bölge olması nedeniyle fark edilirliği daha fazladır. Özellikle kısa bir elbise veya etek giyildiğinde diz bölgesi daha çok göze çarpar. Diz çevresinde birtakım yağ paketleri mevcuttur. Bunların fazla belirgin olması bacağın doğal konturlarını bozduğu gibi görsel olarak da bacak boyunun olduğundan daha kısa görünmesine yol açar.” diye konuştu.

Çakır, diz üzerinde ya da  üst iç bölgelerde dış bükey görünüme neden olan yağ yastıkçıklarının kontur bozukluklarına neden olduğunu kaydetti ve “ Buna diz içinden alt bacağa uzanan bölgenin ince olması da eklenirse kontur bozukluğu daha da belirgin hale gelir.” dedi.

Nasıl güzelleştiriliyor?

Op.Dr. Beyhan Çakır, düzgün bacak konturunu oluşturmada bazı bölgelerden yağ alırken bazı bölgelere ise yağ verdiklerini,  doğumsal kas gelişim bozukluğu ya da çocuk felci sekeli gibi çok belirgin kontur bozukluğunda ise silikon protezler kullandıklarını söyledi.

Halk arasında ‘çarpık bacak’ olarak tarif edilen ve çoğunlukla kemikten kaynaklanan  kontur bozukluklarında, kemiğe yönelik işlemler uzun süreli ve ağrılı olduğundan yine yağ doku ile düzeltmeler yapıldığını kaydeden Çakır şöyle konuştu:

Bacak daha uzun görünüyor

“Çarpık bacak’ olarak adlandırılan problem ya da bacaklardaki diğer kontur bozuklukları düzeltildiğinde bacak boyu algısal olarak daha uzun bir görüntü verir. Alt ve üst bacağın doğal kıvrımlarıyla birbirine uyumlu ve yeterli kalınlıkta olması bacakları daha uzun ve dolayısıyla daha güzel gösterecektir. Çarpık bacak problemi olan kadınlar etek, tayt, dar pantolon,  şort ve mayo giymede sıkıntı yaşayabiliyorlar. Günümüzde bu gibi problemlere yönelik olarak çözümler üretebilmekteyiz.”

Leyditurk.com