Cam balkon devri bitti!

Cam balkon devri bitti!
Güncelleme:

Isıcamla yazları daha serin, kışları daha sıcak balkonlar...

Gün geçtikçe ağırlaşan iş ve yaşam koşulları, artan stres, sürekli koşuşturmaca ve bir yerlere yetişme durumu, günümüz insanının durup, nefes alacağı, kendine ait özel yaşam alanlarının değerini bir kat daha arttırırken, binaların gittikçe yükseldiği şu dönemde, balkon ve teraslar insanlar için en önemli “nefes alma yeri” olarak düşünülüyor.

Buçuklu evler şimdi moda!

Bundan olsa gerek, yapı ve inşaat sektörü, “kat bahçesi”, ”teras bahçe”, “yaz-kış balkon keyfi”, camla kapanabilir balkonların yarım oda sayıldığı “3+1,5” gibi farklı konseptler geliştiriyorlar.

İşte tam bu noktada balkonları yeni yaşam alanları haline getiren “cam balkon”, “balkon camlama”, “katlanır cam sistemleri” gibi adlarla adlandırılan sistemler gündeme geliyor. Bu sistemler sayesinde, balkon veya teraslar istenildiği zaman tamamen açık, istenildiği zaman tamamen kapalı hale getirirken bu fonksiyon esnekliğinin yanı sıra, camın şeffaflığı, hem görsellik hem de yetiştirilecek bitkiler için yeterli gün ışığı sağlıyor.

Isıcamlı Cambalkon ile balkonlarda yeni dönem

Sektörün öncü firmalarından Albert Genau, yeni ısıcamlı cambalkon sistemi, Tiara’yı “Cambalkon Devri Bitti” sloganıyla pazara sundu. Sözlük anlamı itibariyle “TAÇ” anlamına gelen Tiara, balkon camlama ürünlerinde en çok ihtiyaç duyulan ısı yalıtımı konusunda öne çıkıyor. 

Isıcamla yazları daha serin, kışları daha sıcak balkonlar…

Tekcamlı sistemlere göre 5 kata varan yalıtım vaat eden Albert Genau ısıcamlı cambalkon sistemi Tiara, sanılanın aksine, sadece soğuk havaya karşı yalıtım sağlamakla kalmayıp, uygun cam tercihi ile yazları da serin balkon imkanı sunuyor. Bu sistem sayesinde, kimi bölgelerde 2 ay ile sınırlı kalan balkon keyfi, hangi iklim şartlarında olursa olsun, dört mevsim yaşanabilir hale geliyor.

Tiara Isıcamlı Cambalkon Sistemi saatte 176 km hızla esen rüzgara dayanıyor.

Uzun çalışmalar sonucunda sektörde ilk kez 176km/h hız ile esen rüzgara dayanan cambalkon üreten Albert Genau’nun ürün kalitesi ve tasarım gücü, Türkiye dışında da projelerde yer alıyor.  

Türkiye’deki tek sertifikalı cambalkon sistemi

Tamamen paslanmaz aksam takımlarının kullanıldığı sistem, Alman PFB Teknik Enstitüsü’nce yapılan, hava-su geçirgenliği, rüzgar dayanımı ve güvenlik konularında yapılan testlerde de üst düzey sınıflara sahip. Bu konudaki tek sertifikalı cambalkon sistemi üreticisi Albert Genau, cambalkon yaptırmak isteyen kullanıcıları, kalitesiz ve sahte ürünlere karşı bilinçlendirmeye çalışıyor.

Albert Genau, 32 ülkede balkonları giydiriyor

Üstün tasarım, inovasyon ve ar-ge gücünün yanısıra güçlü firma yapısı ve sektöründe almış olduğu ödüller ve patentler ile ürünlerinin kalitesini kanıtlayan bir Türk firması olan Albert Genau, Hindistan’dan İsveç’e 32 ülkede balkonları giydiriyor.