Çalışanlar bol bol bitki çayı içiyor

Çalışanlar bol bol bitki çayı içiyor

Hastalanmak istemeyen çalışanlar, ofiste bitki çayı tüketiyor.

İşyerinin alışveriş yeri Avansas.com, çalışanların mevsimle birlikte değişen içecek ve atıştırmalık tercihlerini ortaya koydu. Avansas.com’un satış verilerine ve saha araştırmalarına göre hastalıklardan korunmak isteyen çalışanlar bitki çaylarına rağbet göstermeye başladı. En çok tercih edilen bitki çaylarını ıhlamur, adaçayı, kuşburnu ve ekinazya oluşturdu. Atıştırmalıklarda ise kuru üzüm, kuru kayısı, fındık ve badem gibi enerji veren kuruyemişler yükselişe geçti.

Her ne kadar bazı günlerde güneş ışıl ışıl parıldasa da artık havalar iyice soğudu. Bu mevsim değişikliği çoğu kişinin sağlığını etkilemeye başlayınca soğuk algınlığı, grip, nezle vakaları arttı. Bu durum sağlığını korumak isteyen çalışanların içecek ve atıştırmalık tercihlerini de değiştirdi. İşyerinin alışveriş yeri Avansas.com, satış verilerine ve yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre çalışanlar daha fazla bitki çayı, kuru meyve ve yemiş tüketmeye başladı.

Kış aylarının vazgeçilmezlerinden ıhlamur, en çok tercih edilen bitki çayları arasında yer alıyor. Soğuk algınlığına karşı koruyucu etkisi bulunan, vücut direncini artıran, öksürüğe iyi gelen ıhlamuru; boğaz hastalıklarına iyi gelen ve vücudu güçlendiren adaçayı takip ediyor. Güçlü bir antioksidan olan ve soğuk algınlığına iyi gelen kuşburnu da çalışanların bu aylarda en çok tükettiği bitki çaylarından… Ekinezya ise bağışıklık sistemini güçlendirirken soğuk algınlığına, öksürüğe, boğaz ağrısına da iyi geliyor. Özellikle vaktinin büyük kısmını işyerinde, masa başında geçiren çalışanlar sağlıklarını bu bitki çaylarıyla korumaya çalışıyor.

Atıştırmalıklarda ise tercihler kuru meyveler ve yemişlere yöneliyor. Çalışanlar ağırlıklı olarak kuru kayısı, kuru, erik, kuru üzüm, fındık ve badem gibi enerji veren kuru yemişlere yöneliyor. İşyerinde dışında vakit geçirmek zorunda kalan çalışanlar hem sağlıksız gıdalar tüketmemek hem de pratikliği nedeniyle kuru yemişi tercih ediyor. Son dönemde popülaritesi artan cranberry, kaju, pikan cevizi gibi farklı yemişlerin bulunduğu karma ürünler de çalışanların tercihlerinde üst sıralarda yer alıyor.

Leyditurk.com