Çalışan anneler çocukları nasıl etkiliyor?

Çalışan anneler çocukları nasıl etkiliyor?

Çalışan bir anneye sahip olmak, çocukların gelişiminde pozitif bir etki gösteriyor.

Genel bir kanı olarak çalışan annelerinin çocuklarının sosyal ve zihinsel gelişiminin olumsuz yönde etkilendiği düşünülür. Ancak sanılanın aksine çalışan bir anneye sahip olmak çocukların akademik kariyerinden tutun da sosyal becerilerine kadar birçok durumu olumlu yönden etkiliyor.

İşte çalışan annelerin çocukları üzerindeki pozitif etkileri...

Olumlu bir rol modeli olurlar

Çocuklar erken yaşlardan itibaren kadınların sadece ev içinde hizmet etmemeleri gerektiğini, kendi kariyer hayatlarına sahip olmaları gerektiğini öğrenmelidirler. Kız çocukları tek seçeneklerinin evlenip, çocuk yapmak olmadığını; oğlanlar ise ev hayatının da müşterek olması gerektiğini öğrenir. Ve bu onların ileride kendi ailelerini kurarlarken kesinlikle örnek alacakları bir durumdur.

Daha sorumluluk sahibi çocuklar yetiştirirler

Her istediklerini annelerine yaptırmaya alışmak yerine, çalışan annelerin çocukları daha bağımsız ve sorumluluk sahibi olur.

Depresyona meyilleri azalır

Araştırmalara göre, çalışmayan kadınlar anne olduklarında depresyona çok daha meyilli oluyorlar. Çocukların ise çevrelerindeki sinirli ve depresif anneden asla faydalanamayacağı bir gerçektir.

Çocukların okuldaki başarıları artabilir

Danimarka’da yapılan bir araştırmaya göre, çalışan annelerin çocukları akademik açıdan çok daha
başarılı oluyorlar.

Daha az davranış problemleri yaşarlar

Çoğu kadın, çocukları ile yeterli vakit geçirememelerinin bazı davranış problemlerine yol açacağından endişelenir. Halbuki yapılan araştırmalara göre, çalışan annelerin çocukları çalışmayan annelerinkilere göre daha iyi davranışlar sergiliyorlar.

Daha sağlıklı ilişkiler kurmaya meyilli olurlar

Çoğu çalışan anne, daha mutlu ve özgüven sahibi oldukları için ilişkilerini daha sağlıklı yaşarlar. Ve bu her tür ilişkiyi sağlamlaştırmanın ilk şartıdır. Annesinin bu davranışını gören çocuklar ise aynı davranışı tekrarlayarak daha sağlıklı ve mutlu ilişkiler kurarlar.

HT Hayat