Burun estetiği olmayı düşünüyorsanız...

Burun estetiği olmayı düşünüyorsanız...
Güncelleme:

Burun estetiği operasyonlarında en önemli konuların başında doktor seçimi geliyor.

Burun estetiği yaptırma kararı alan hastaların özellikle doktor seçimine dikkat etmeleri gerektiğini söyleyen Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu: “Nasıl her ressamı beğenmiyorsak, her şairin şiirini ya da bestecinin müziği sevmiyorsak, burada da aynısı söz konusu. Burun estetiği yaptırmayı düşünenler, sanatını sevdikleri bir cerrahı seçmeliler çünkü burun estetiğinde sanat konuşur”.

Sanatsal bakış açısı

“Yüzümüzde ilk dikkat çeken yerlerimizden biri burnumuzdur. Görevi ve estetik görüntüsü önemli olan bir organdır. Burun estetiği ameliyatları, burunda küçültme, büyültme, burun deliklerini küçültme, burun kemerinin giderilmesi, burun ucu düzeltme, kaldırma veya doğuştan gelen bozuklukların giderilmesi, kaza sonucu oluşan bozuklukların düzeltilmesi gibi bir dizi estetik sorunlara odaklanır. Ayrıca bu estetik müdahaleler yapıldığında nefes alma sorunu ve gözaltı morlukları gibi sorunlar da kendiliğinden çözümlenebilir” ifadesinde bulunan Op. Dr. Bülent Cihantimur, yüz ile orantısız olan burunların, kişileri mutsuz, kendine güvensiz hale getirebildiğini de vurguladı ve ekledi: “Tüm bu kusurların giderilmesi için anatomi bilgisinin yanı sıra zaten sanatsal bir bakış açısı şarttır. Hasta çıkan sonuçtan ancak bu şekilde mutlu olur”.

Burun estetiği adayları

“Yüz kontürüne uygun büyüklükte olmayan burunlar, kemerli burunlar, burun köprüsünde sorun olanlar, burun ucu düşük ya da geniş olanlar, burun deliklerinde darlık ya da genişlik, burun merkezinde çarpıklık olanlar ve hatta bir önceki burun estetiği operasyonundan memnun kalmayanlar, burun estetiği için uygun adaylardır” diyen Cihantimur, operasyona karar verdikten sonra doktor seçimi için mutlaka çok iyi araştırma yapılması gerektiğinin de altını çizdi.