Uzun saç kimlere yakışır, nasıl bakım yapılır ?

Uzun saç kimlere yakışır, nasıl bakım yapılır ?
Güncelleme:

Uzun saçların kişiye yakışması yüz şeklinden çok boya, kiloya ve yaşa bağlı...

Uzun, bakımlı ve sağlıklı saçlar kadınlar için övünç kaynağıdır. Peki, erkeklerin de kadınlarda daha çok tercih ettiği bu saç modeli en çok kimlere yakışır?

Dişiliğin, kadınlığın gücünü temsil eden uzun saçlar her zaman klasik ve tercih edilen bir model olacaktır. Kısa saçların modern ve havalı duruşu asla yadsınamaz ama istediğimizde açık bırakabildiğimiz, asil bir atkuyruğu veya topuz haline getirebildiğimiz uzun saçlar haklı nedenlerle daha fazla tercih ediliyor.

Saçınızı uzatmaya karar vermeden önce bazı şeyleri göz önünde bulundurmalısınız:

Nasıl bir hayat tarzınız var?

Yoğun bir iş kadını veya meşgul bir anne uzun saçı duruma göre bir nimet veya külfet olarak değerlendirebilir... Uzun saçları atkuyruğu yaparak çok rahat edebilirsiniz ama uzun saçın bakımı; yıkanması, kurutulması, şekle sokulması zaman alır.

Saç tipiniz nedir?

Kıvırcık veya dalgalı saç, uzunluğu daha rahat kaldırır çünkü zaten bu saç tipine hacimli olması nedeniyle kısa modeller pek uygun değildir. Uzun ve düz saçların ise bakımlı olması şart!

Yüz şekliniz nedir?

Uzun saçların oval, yuvarlak, üçgen veya köşeli her yüz şekli için uygun olduğu söyleniyor. Uzun saçların kişiye yakışması yüz şeklinden çok kilo, boy ve yaşla bağlantılı... Bununla birlikte eğer yüzünüzde saklamayı arzu ettiğiniz bir iz veya yara varsa belki uzun saçı tercih etmelisiniz.

Bakım

Aslında her saç tipinin ve modelinin bakım ihtiyacı var. Ancak uzun saçlarda bu ihtiyaç biraz daha öne çıkıyor. Nedeni, saç uzadıkça uçları yıpranıyor, kırılıyor. Ya da saç uzun olduğu için kırıklar daha çok göze batıyor! Her koşulda serumlarla, durulanmayan bakım ürünleriyle bakım yapmanız şart. Ayrıca mümkün olduğu kadar saçlarınızı açık bırakmaya, saça zarar veren lastiklerle çok fazla topalyıp yıpratmamaya dikkat edin. Saçları doğru fırçalarla fırçalamak da çok önemli!

Uzun saçları herkes; ama özellikle fazla kilosunu gizlemek ve yaş olarak daha büyük, olgun görünmek isteyenler tercih edebilir. İşin ilginç tarafı uzun saçların ileri yaşktaki kadınlarda daha genç bir görünüm yaratması...