Bu sonbahar saçlar nasıl olacak?

Bu sonbahar saçlar nasıl olacak?
Güncelleme:

Şeftali çekirdeğinden ilham alınan renkler bu sezon saçlarda...

2014 / 2015 Sonbahar - Kış sezonunda, güzelliğin en önemli tamamlayıcısı saç ve makyajdaki moda renkler, parlak granit, kahve tonları ve şeftali çekirdeğinden ilham alınan dora tatlı sarılar olacak. Kadınlar güzellikleriyle göz kamaştırmaya ve pırıltılarıyla parlamaya devam edecek.

Güzellikte doğallık ve doğal görünümler trend olmaya devam ediyor. Doğal dalgalar, üzerinde uğraşılmış gibi görünmeyen saçlar ise revaçta.

Doğu kültürünün canlı renkleri, desenleri ve taşıdığı pozitif etki saç renk tasarımcılarını da harekete geçirdi. Adeta iyileştirici bir reçete oldu diyen Saç Stilisti ve MOS Kuaförlerinin Kurucusu; OB Hair Style Akademi’nin Sahibi Orhan Bademli, “2014 - 2015 Sonbahar Kış döneminde moda dergilerinin kapaklarından ‘pırıltılı granit kahve’ tonlarının çeşitlerini bol bol göreceğiz. Diğer yansımalı tonlarda ise şeftali çekirdeğinin iç bölgesindeki ‘dore tatlı sarıları’ ve kış aylarının serin, sihirli havasını yaşarken kış renklerinden etkilendiğimiz açık sarı ‘soğuk bejlerin ve de grilerin’ hâkimiyetini göreceğiz” dedi.

2014 - 2015 sonbahar kış saç ve makyaj trendlerine genel olarak bakıldığında; spor şıklık, Rock ve Grunge akımlarının etkisi altında olduğunu belirten Stilist Orhan Bademli, “Bohem stili; anı yaşamayı ve yarını düşünme neşeli, mutlu ol felsefesi ile saçları şekillendiriyor. Saç trendlerine baktığımızda,  geçtiğimiz sezonlarda olduğu gibi saç örgülerinin yine oldukça popüler olduğunu görüyoruz. Aynı şekilde, balerin topuzları ve gelişi güzel toplanmış saçlar sezonun favorisi. Atkuyruğu da tıpkı örgü saçlar gibi yükselişine devam ediyor. Güzellikte sadelik trend olduğundan doğal dalgalar, üzerinde uğraşılmış gibi görünmeyen modeller ise sıkça karşımıza çıkacak” dedi.

Çene Hizası Küt Kısa Modeller Moda

Kişiye özel, herkese hitap eden, beğenileri etrafında toplama özelliğini taşıyan saç modellerine dikkat etmeliyiz diyen Orhan Bademli, 2014-2015 kısa saç modelleri hakkında şunları söyledi; “Bu yılın saç kesim tasarımlarımızda çene hizası küt ama uç boylarda hareket oluşturabileceğimiz saç stillerini yaratmak ve uç boylarda renkleri dışa vurulacak.”

Bugünün tüketicisinin, fazlası ile talepkar, araştırmacı ve aynı zamanda anı yaşayanlar olduğunu söyleyen Orhan Bademli, kişiye özel kısa saç kesimlerinin sırrını 5 maddede şöyle sıralıyor;

1- Saçın yapısı ve cinsine göre kesimin uyumu

2- Saçın modeli rengi ve renkleri taşıması

3- Kişi kestirmek istediği modeli çok arzu etmeli

4- Kişi kestirdiği saçı taşımalı

5- Kuaför o saç kesiminin tekniğini çok iyi uygulamalı

Saç modelinin popüler olması ise tamamen doğru tespitlerle yapılan işlemler sonrası ortaya çıktığından ve profesyonel kuaförlerden yararlanıldığı zaman sonucun da moda olmasının kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Orhan Bademli, yüz hatlarına göre de saç kesimlerinin dikkate alınması gerektiğini söyledi. Bademli; “Yuvarlak hatlı yüzlerde yüksek saç modellerini ve enseleri yanları kısa modelleri tercih etmek enerjik görünüm sağlıyor. Köşeli yüzlerde ise agresif küt kesimlerle net görünümü güçlendirir” dedi.

Leyditurk.com