Bu problem her 3 erkekten 1'inde var !

Bu problem her 3 erkekten 1'inde var !

Türkiye'de yapılan bir çalışmada, 40 yaş üstü her üç erkekten birisinin sertleşme sorunu yaşadığı belirlendi.

Sertleşme sorununun, cinsel birleşme için tatmin edici sertleşme halini yeterince sağlayamama ya da koruyamama durumu olarak tanımlandığını belirten Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Serdar Geyik, “Sertleşme sorunu oldukça sık rastlanan bir durumdur. Ülkemizde değişik derecelerle görülme sıklığı yüzde 35 oranındadır. Farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir.” dedi.

Diyabet, tansiyon ve sigara yol açabiliyor

Sertleşme sorununun fiziksel ya da psikolojik nedenlerle olabildiği gibi çoğu zaman birden fazla nedene bağlı olarak da görülebildiğini söyleyen Op. Dr. Serdar Geyik, “İlerleyen yaş, beslenme alışkanlıkları, sigara ve alkol kullanımı ya da diyabet, yüksek tansiyon ve damarsal hastalıklar gibi rahatsızlıklar da sertleşme sorununa yol açabilir” diye konuştu.

Stres ve yorgunluk nedenler arasında

Op. Dr. Serdar Geyik, sertleşme sorununun büyük ölçüde tedavi edilebilir bir rahatsızlık olduğunu vurgulayarak, günümüz koşullarında artan stres ortamı ve yorgunluğun bu hastalığın nedenleri arasında gösterilebileceğini kaydetti. Geyik, “Herhangi bir nedenden dolayı kullandığınız bir ilaç ta bu soruna yol açabilir. Bu nedenle denenmiş tedavilerde sertleşme sorununa çözüm bulunamadıysa , başka tedavi alternatifleri sorgulanmalı ve uygulanmalıdır” dedi.

Doğru bilgi tedavi şansını arttırıyor

Sertleşme sorununun, ağız yoluyla alınan ilaçlar, vakum cihazları, penis içine enjeksiyon yöntemleri, penis protezi ve shockwave therapy(linear) gibi bir çok tedavi yöntemi olduğunu ifade eden Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Serdar Geyik, konuşmasına şöyle devam etti:

“Unutulmamalı ki sertleşme sorunu milyonlarca erkeği ilgilendiren bir rahatsızlıktır. Bu utanılacak bir durum değildir ve günümüzde birçok hasta tedavi edilebilmektedir. Hastalar bu konuda hiç çekinmeden doktorları ile açık açık konuşmalıdır. Doktora doğru ve açık verilen bilgi, tedavide başarı yüzdesini arttıracaktır. Sertleşme sorunu tedavilerine partnerin de dahil edilmesi durumunda daha başarılı sonuçlar elde edilecektir.”

Leyditurk.com