Öksürük problemine son

Öksürük problemine son

Vücut direncinin azaldığı soğuk günlerde, çocuklar 1, yetişkinler günde 2 bardak ılık süt içmeli.

Sütün büyüme ve gelişim için gerekli olan besin öğelerinin tamamına yakınını içerdiğini belirten Dr. Hüsnü Yeşil vücut direncinin azaldığı soğuk günlerde çocukların günde 1 bardak, yetişkinlerin ise 2 bardak ılık süt içmeleri halinde birçok hastalıktan korunacağını dile getirdi.

B 12 DEPOSU
Bir bardak sütte B12 vitamininin yüzde 98'ini, fosforun yüzde 55'ini, kalsiyumun yüzde 52'sini, B2 vitamininin yüzde 44'ünü karşıladığını kaydeden Yeşil, "Bu çok değerli besinden çocuklarımızı mahrum etmemeliyiz. Yaz aylarında çocuklar dondurma gibi besinlerle sütten faydalanıyor.

Ancak kış aylarında dondurma tüketimi azalıyor. Bu bakımdan özellikle bu soğuk kış günlerinde çocuklarımızın iyi ve dengeli beslenmesi beslenmesi ve vücut direncinin artması için mutlaka süt içirmeliyiz. Ilık bir bardak süt çocuğumuzun besin ihtiyacının neredeyse yarısını karşılıyor. Sade sütü sevmeyen çocukların süt içmesini özendirmek için kakao ve çikolota katılabilir" dedi.

ÇOCUKLARIN RAHAT UYUMASI İÇİN
Kışın çocukların kolaylıkla hastalandığını ve öksürüğün yaygın görüldüğünün altını çizen Yeşil, 1 bardak süte 1 tatlı kaşığı bal katılarak verilmesinin öksürüğe çok iyi geldiğini kaydetti. Yatmadan önce verilen ılık ballı sütün öksürüğü kestiği gibi çocukların daha iyi uyumalarını sağlayacağını ifade etti.

Bugün