Bu hafta vizyona giren filmler

Bu hafta vizyona giren filmler

Bu hafta 2'si yerli 6 yeni film sinemaseverlerle buluştu.

Handan Öztürk'ün yönettiği, şarkıcı Atiye, Tayanç Ayaydın, Seyyal Taner ve Birsen Dürülü'nün oynadığı "Bana Git De" izleyici ile buluşacak.

"Bana Git De"

Varoluş sorgulamalarını aşmak için Doğu'ya yolculuk yapan bir gencin hikayesinin anlatıldığı filmde Tayanç Ayaydın, varoluş bunalımını aşmak için İstanbul'dan Doğu'ya doğru yolculuk yapmak isteyen gitarist Ali'yi, Atiye ise ünlü olmak için Doğu'dan kaçıp İstanbul'a gelmek isteyen Leyal'i canlandırıyor.

"Çakallarla Dans 4"

Başrollerinde serinin ilk üç filminde olduğu gibi Şevket Çoruh, İlker Ayrık, Timur Acar ve Murat Akkoyunlu'nun bulunduğu "Çakallarla Dans 4" filminin yönetmenliğini Murat Şeker yapıyor.

Senaryosu Ali Tanrıverdi ve Murat Şeker'e ait olan film, imkansızlıklar yüzünden aynı evde yaşayan 4 kafadarın, günün birinde vasiyet olarak bırakılan ve gömü yerini gösterdiği iddia edilen bir haritanın peşinden Edirne'ye doğru yola çıkma macerasını konu alıyor.

 "Pastoral Amerika"

Oyuncu Ewan McGregor'un ilk uzun metrajlı yönetmenlik deneyimi olan "Pastoral Amerika" filminde Dakota Fanning, Jennifer Connelly, Ewan McGregor, Rupert Evans ve David Strathairn rol aldı.

Philip Roth'un Pulitzer ödüllü romanından uyarlanan ve dünya prömiyeri eylülde Toronto Film Festivali'nde yapılan "Pastoral Amerika", 1960'ların toplumsal ve siyasal çalkantılarıyla dağılan "mükemmel" bir Amerikan ailesini odağına alıyor.

Film, başarı merdivenini tırmanıp saygınlık kazanan Seymour Levov ve gözbebeği ailesini yıllar boyu takip ederken, Vietnam'dan 1968 olaylarına ve Watergate'e ABD tarihine de tanıklık ediyor.

"Savaş Vadisi"

Mel Gibson'ın yönetmenliğe geri döndüğü, başrolünde Andrew Garfield'ın yer aldığı "Savaş Vadisi" filmi, 2. Dünya Savaşı'nda savaşmayı reddeden ve kurşun sıkmadan onlarca hayatı kurtarmayı başaran Desmond T. Doss'un hikayesini anlatıyor.

Andrew Garfield'in yanı sıra Teresa Palmer, Sam Worthington, Luke Bracey ve Hugo Weaving gibi isimlerin de rol aldığı filmde, Amerikan tarihinin Onur Madalyası'na layık görülen ilk vicdani retçisi Desmond T. Doss'un, 2. Dünya Savaşı sırasında Amerikan ordusunda görev yaparken yaşadığı sorunlar ve 75'e yakın kişiyi kurtararak kahraman oluş süreçleri ele alınıyor.

"Frantz"

Pierre Niney, Paula Beer, Ernst Stotzner ile Marie Gruber'in oynadığı "Frantz" filminin yönetmen koltuğunda François Ozon oturuyor.

"Swimming Pool", "8 Femmes", "Dans la Maison" gibi filmlerle tanınan François Ozon'un Venedik Film Festivali'nde prömiyeri yapılan yeni filmi, savaşın geride bıraktığı hayatları odağına alıyor.

"Lanetli Ev"

Aaron Keeling ile Austin Keeling'in yönettiği "Lanetli Ev" filminde Emily Goss, Taylor Bottles, Cathy Barnett ile Natalie Pellegrini başrollerde oynuyor.

Yedi aylık hamile olan genç bir kadının taşındığı yeni evinde yaşadığı paranormal olayları konu edinen korku ve gerilim türündeki filmin konusu özetle şöyle:

"Hamile olan Jennifer Branagan, kocasıyla birlikte doğup büyüdüğü kasabaya taşınmıştır. Yeni evin ürkütücü havası, mobilyaların kendi kendine hareket etmesi ve ruhani varlıkların görünmesiyle kesinleşmiştir. Jennifer oturdukları evin hayaletli olduğuna ikna olmuştur fakat kimse genç kadına inanmaz çünkü başka kimse evde tuhaf bir olay yaşamamıştır. Jennifer'ın yaşadığı duygu karmaşası ile yakın zamanda anne olacağı gerçeği genç kadının zihnini karıştırır ve kocasıyla arasındaki ilişki giderek gergin bir hal alır."