Bu hafta vizyona giren filmler

Bu hafta vizyona giren filmler

Bu hafta 2'si yerli 5 yeni film sinemaseverlerle buluşacak.

Kanadalı yönetmen Denis Villeneuve'ün yönetmenliğini üstlendiği ve başrollerinde Amy Adams, Jeremy Renner, Michael Stuhlbarg ve Forest Whitaker gibi isimlerin yer aldığı "Geliş" isimli film izleyici ile buluşacak.

"Geliş" 

Ted Chiang'ın kısa öyküsünden sinemaya uyarlanan film, dünya dışı yapıların uzaydan yeryüzünde farklı noktalara iniş yapmasıyla, dil bilimci Dr. Louise Banks (Amy Adams) ve ekibinin uzaylıların geliş amacını çözmesine odaklanıyor.

Uzaylıların barışçıl mı yoksa istilacı mı olduğunun çözülmeye çalışıldığı bilim kurgu türündeki film, 15. Filmekimi'nde seyirci karşısına çıkmıştı.

"Kaptan Fantastik"

Matt Ross'un yazıp yönettiği filmin başrollerinde Viggo Mortensen, George MacKay, Frank Langella, Samantha Isler, Annalise Basso ve Kathryn Hahn oynuyor.

Çocuklarını medeniyetten uzakta ve farklı bir eğitim sistemiyle yetiştiren bir çiftin yaşadıklarını anlatan film özetle şöyle:

"Ben ve Leslie, çocuklarını toplumsal normlardan uzakta, Kuzeybatı Pasifik'te satın aldıkları bir arazide yetiştirirler. Aile başlangıçta çok mutludur ancak Leslie'nin ölümüyle yaşadıkları bu cennet düzen bozulur. Ben, şehre götürmeye mecbur kaldığı çocuklarının, bu yeni hayat tarzının içinde kaybolmamaları için uğraşırken bir yandan da onları annelerinin olmadığı yeni bir hayata hazırlamaya çalışır. Leslie'nin ailesinin baskıları ve çocuklarının arkasından dolaplar çevirdiklerine inanmaya başlamasıyla Ben, yepyeni bir babalık sınavıyla karşı karşıya kalır ve kendi yöntemlerini sorgulamaya başlar."

"Canavarın Çağrısı"

Başlıca rollerini Sigourney Weaver, Felicity Jones, Lewis MacDougall ile Liam Neeson'un oynadığı filmin yönetmen koltuğunda Juan Antonio Bayona oturuyor.

"Canavarın Çağrısı" adlı ödüllü romandan esinlenilen ve senaryo uyarlaması da bu kitabın yazarı Patrick Ness tarafından yapılan fantastik dram türündeki film, canavar ve peri masallarının fantastik dünyasına kaçmak üzere olan, hastalığın pençesindeki annesi ölüm döşeğinde yatan ve bulunduğu okulda zorbalarla uğraşan 12 yaşındaki bir çocuğun, bu zorluklarla başa çıkmak için beklenmedik bir şekilde en ihtimal dışı dostunu çağırmasını konu alıyor.

"Benim Adım Feridun"

2005 yılında çektiği "Babam ve Oğlum" adlı film ile adını duyuran ve 2008'de çektiği "Issız Adam" filmi ile başarı kazanan yönetmen Çağan ırmak'ın yeni filmi "Benim Adım Feridun"da Halil Sezai Paracıkoğlu, Büşra Pekin, Suzan Aksoy ile Özge Borak oynuyor.

Çağan Irmak'ın Mahir Ünsal Eriş'in aynı adlı eserinden sinemaya uyarladığı film, Halil Sezai Paracıkoğlu'nun canlandırdığı ve uzun süreli ilişkisi yeni bitmiş olan Ersan adındaki bir gencin, tesadüfi olarak gittiği bir düğünde başka birine benzetilmesi sonucu gelişen olayları konu ediniyor.

"Rus'un Oyunu"

Levent Özdemir'in yazıp yönettiği ve Fırat Tanış, Leonid Kulagin, Anastasiya Klyeva ile birlikte başrolünde oynadığı film, bir Rus bilim adamının, kızının intikamını almak için kurduğu planı konu alıyor.