Bu hafta vizyona giren filmler

Bu hafta vizyona giren filmler

Bu hafta 4 yeni film sinemaseverlerle buluşacak...

Keşke Burada Olsam (01.08.2014)

30\'lu yaşlardaki Aidan Bloom, para kazanabilmek için çabalayan bir aktör ve iki çocuklu bir aile babası olsa da halen daha gerçek kimliğini bulabilmenin peşindedir. Üst üste oyunculuk seçmelerine katılır ancak bir türlü aradığı rolü bulamaz. Öte yandan aile hayatında da sorumluluklarını yerine getirdiği pek söylenemez. Aidan\'ın tek ihtiyacı yaşamak için gerçek bir amaca sahip olabilmekken çocuklarının eğitimini dahi eşi Sarah\'nın babası üstlenmektedir. Ancak yaşlı ve hasta adam eğitim masraflarını ödeyemeyecek duruma gelince çift için ciddi bir maddi sıkıntı dönemi başlar. Aidan son çare olarak çocuklarını evde eğitmeye karar verir. Bu eğitimi çocuklarının gerçek hayatı tanıması ve öğrenmesi için bir yol olarak görse de zaman içerisinde keşfettiği ve tanıdığı şey bizzat kendisi olur...

Zach Braff\'ın yönetmenliğini üstlendiği filmin başrollerinde Josh Gad, Kate Hudson ve Jim Parsons yer alıyor.

Galaksinin Koruyucuları (01.08.2014)

Kendisine Star-Lord lakabını takan maceracı Peter Quill, esrarengiz bir küreyi çalınca güçlü, hırslı ve ihtiraslı bir kötü adam olan Ronan\'la başı derde girer. Ronan\'ın tek amacı küreyi ele geçirmektir ve bu hayali tüm evreni tehdit altına alabilir. Quill, ondan kurtulmak isterken bir anda kendisini birbiriyle hiçbir ilgisi olmayan uyumsuz bir ekibin içerisinde bulur; tehlikeyi yok etmek isteyen Star-Lord, silahlı bir rakun olan Roket, Rakun’un yoldaşı olan ağaç kılıklı Groot, ölümcül yeşil kadınGamora ve gözünü intikam hırsı bürümüş Yokedici Drax ile işbirliği içerisine girer. Galaksinin Koruyucuları olarak anılan bu beşli, evren için gerçekten tehlike arz eden bu kürenin gücüne ve peşindeki düşmanlarına karşı ne yapacaktır?

Marvel\'ın \"Guardians Of The Galaxy\" adlı çizgi romanından uyarlanan filmin yönetmenliğini Slither ve Super filmlerinin yönetmeni James Gunn üstlenirken başrol ve seslendirme kadrosunda Chris Pratt, Vin Diesel, Bradley Cooper ve Zoe Saldana gibi isimler bulunuyor.

Attila Marcel (01.08.2014)

Çocukluğundan bu yana kendini büyüten iki halasıyla birlikte Paris\'te yaşayan Paul artık 30\'lu yaşlarındadır ve halalarının da teşvikiyle piyano ve müzik tutkusundan vazgeçmemiştir. Halaları da Paul’un başarılı bir piyano virtüözü olmasını isterler ve genç adamın tüm zamanı halalarıyla birlikte piyano derslerinde geçer. Kendini dış dünyadan soyutlayıp tamamen müziğe odalanan Paul\'un hayatı aynı apartmanın dördüncü katında yaşayan Bayan Proust\'la tanıştıktan sonra değişmeye başlayacaktır. O güne dek ailesinin iki yaşındayken öldüğünü düşünse de sıradışı Bayan Proust\'un kendisi için hazırladığı özel bitki çayını içince, hiçbir şeyin hatırladığı gibi olmadığını fark eder. Çayın ardından hafızasındaki kayıp hatıralar ortaya çıkmaya başlar...

Belleville\'de Randevu ve Sihirbaz animasyonlarıyla tanıdığımız, dört Oscar adaylığı bulunan Sylvain Chomet ilk canlı aksiyon filmiyle karşımıza çıkıyor. Filmin başrolleriniyse Guillaume Gouix, Anne Le Ny ve Bernadette Lafont paylaşıyor.

Toprağa Uzanan Eller (01.08.2014)

Sekiz yaşındaki Toprak, Çukurova\'ya mevsimlik işçi olarak giden bir ailenin çocuğudur. Kendisinden büyük olan kız kardeşi Zehra henüz 15 yaşındayken kendinden yaşça büyük bir adamla sözlendirilirken, küçük kız kardeşi Zeliha küçük yaşta geçirdiği çocuk felci hastalığı nedeniyle gözlerini kaybetmiştir. Zeliha, daha önce hiç gelmediği Çukurova\'ya kendisine bakan babaannesinin ölümü nedeniyle ilk kez gidecektir. Yaşından olgun davranan Toprak ise son derece zorlu şartlar altında geçen bu çalışma sürecini, kardeşi Zeliha için büyüleyici bir masal tasviriyle anlatmaya başlar. Henüz gitmedikleri Çukurova, Zeliha\'nın gözünde bir masal diyarından farksızdır artık. Zamanla Toprak da bu masalsı gerçekliğin cazibesine kapılmaya başlar.

Ömer Can\'ın yönetmenliğini yaptığı filmin oyuncu kadrosunda Şerif Sezer, Nail Kırmızıgül ve Demet İyigün gibi isimler yer alıyor.