Boşanma sonrası stresi yenmenin 10 yolu

Boşanma sonrası stresi yenmenin 10 yolu
Güncelleme:

Ayrılmanın meydana getirdiği stres boşanmadan sonra uzun bir süre devam edebiliyor...

Boşanmak zordur ama unutmayın, enerjinizi tüketen bir evliliği sürdürmek daha da zordur! İşte uzmanlara göre boşanma sonrası stresle savaşmanın 10 yolu:

Sağlıklı ve güçlü bir vücut ile düzenli endorfin salgılamasının yerini hiçbir şey alamaz. İyi hissettirmesinin yanında sağlıklı bir bedenin psikolojik faydaları direncinizi artırıp size iyimserlik katarak stresle başetmenize yardımcı olacaktır. Hadi gidip biraz spor yaparak sabır ve teselli bulun

Boşandıktan sonra, tekrar hayatınızı ilerlemeye çalışmak sersemletici olabilir. Bir şekilde hayatınızı ilerletmelisiniz. Önce yaşayacağınız yeri seçip bir ev bularak en büyük dertlerden birini üstünüzden atarak başlayabilirsiniz. Daha sonra adım adım diğer konulara eğilin. Bir şekilde eninde sonunda düzlüğe çıkacaksınız.

Stresi üzerinizden atmak çok önemli. Ama tanıştığınız herkese her gün sürekli hikayenizi anlatmayın. Sizin için güvenilir birini bulun. Ablanız veya terapist gibi. Ona her şeyi anlatıp boşaltın gitsin.

Günde birkaç saati sevdiğiniz şeyleri yapmaya ayırın. Bazen bu molaları haketmediğinizi veya yapamayacağınızı düşünseniz bile, kendinize iyi davranıp bu molaları aktiviteleri yapın. Tabii ki hele de çocuğunuz varsa günde on saati kendinize ayıramazsınız. Ama kendinize ayıracağınız birkaç saat stresle başetmenize büyük katkı sağlayacaktır.

Uyku beyninizin rahatlaması ve kendine gelebilmesi için bir fırsattır. Bununla birlikte her gece ideal olarak 7- 8 saat uyuyamayabilirsiniz. Fakat uykunuza dikkat edin ve ideale yaklaşmak için hayatınızda ve evinizde yapabileceğiniz bazı düzenlemeler olabileceğini unutmayın.

Bir ilişki bittiğinde iyileşme süreci kaçınılmazdır. Fakat bu iyileşme birdenbire olmaz. Kendinize gerçekten güvenebileceğiniz bir terapist bulun ve iyileşmeye odaklanın. Şimdi hayatta kim olmak ve ne yapmak istediğinizi, gerçekten neyle vakit geçirmek istediğinizi keşfetme zamanı.

Sinirinizi ve depresyonunuzu boşaltmanın en güzel yolu sağlam bir arkadaşlık ve ilişki çevresi geliştirmek veya varsa buna sarılmaktır. Hayat veya çocuklar konusunda çevrenizin yardım ve tavsiyelerinin faydası büyüktür.

Vücudunuza gerçekten iyi bakmaya başlayın. Sağlıklı yemekler yemek, düzenli ve yeterince uyumak, spor ve meditasyon yapmak sizi bedenen zinde tutup, psikolosik ve ruhsal olarak ta güçlü olmanızı sağlayacaktır.

Terapi gruplarına katılabilirsiniz. Tabii bu gruplarda da gergin zamanlar olacaktır. Bu gibi durumlarda da ortamda yaratacağınız olumlu enerjinin sizi de olumlu etkileyeceğini unutmayın.

Doğa dün veya yarın için endişelenmez. Sadece yaşar ve yarın güneşin doğacağına, suyun akacağına, rüzgarın eseceğine her şeyin iyi olacağına güvenir. Öyleyse dışarı çıkın. Yürüyün, fotoğraf çekin, sadece arkanızda ayak izleri bırakın ve ateşinizi söndürün. 

HT Hayat