Kışın bunları mutlaka tüketin

Kışın bunları mutlaka tüketin

Uzmanlar, kışın soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklardan korunmanın yollarını açıkladı.

Farklı türde ve renkte meyveler yiyin. Tek gıda ile beslenen kolon kanseri olabilir...

Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Tıbbi Aromatik Bitki ve İlaç Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Ali Arslan, "Kış hastalıklarından korunmanın en iyi yolu farklı türde ve renkte meyve tüketmektir" dedi.

DOĞAL KORUMA

Kış aylarında sık rastlanan halsizlik, mutsuzluk, grip, nezle, bronşit gibi hastalıklardan doğal yollarla da korunulabileceğini açıklayan Arslan, kış aylarında tüketilen meyve ve sebzelerin hastalıklara karşı koruyucu olduğunu söyledi.

Her meyve ve sebzenin vitamin, mineral ve diğer içeriklerinin farklı olduğunu kaydeden Arslan, "Ben şu meyveyi sevmiyorum diye ayırt etmeden bütün meyveleri tüketelim. Tüketeceğimiz meyve ve sebzeler farklı renkte, taze olmalıdır. Meyvelerin suyunu içmek istiyorsanız, meyveyi sıktıktan sonra hemen için eğer sıkılan meyve bekletilirse vitamini azalır" ifadesini kullandı.

Tek tip beslenmenin sağlık açısından tehlikeli olduğunu vurgulayan Arslan, "Özellikle bölgemizdeki insanlarda beslenmeden kaynaklanan kolon kanseri, kolesterol gibi hastalıklar görülüyor. Bunun en önemli nedeni ise tek gıda tüketmeleridir. Bol yağlı kırmızı et tüketen insanların yüzde 90'ında kolesterol görülüyor" diye konuştu

KIŞIN MUTLAKA TÜKETİLMELİ

İşte kış aylarında herkesin sofrasında bulundurması gereken başlıca meyve ve sebzeler:

'Portakal, mandalina, greyfurt, limon, havuç, bal kabağı, karnabahar, lahana, Brüksel lahanası, roka, brokoli, ıspanak, pırasa, semiz otu, domates, patates, turp, şalgam, kereviz, yer elması, soğan, sarımsak, elma, muz, kivi, nar, ayva, armut, kuru kayısı, kuru üzüm, kuru incir.'