Beylikdüzü’ne yatırım yapmak mantıklı mı?

Beylikdüzü’ne yatırım yapmak mantıklı mı?

Universal21 Yönetici Ortağı Adil Yaman, gayrimenkul yatırımı hakkında bilgi veriyor.

Beylikdüzü, site tarzı düzenli konut yapılaşması ve kişi başına düşen yüksek yeşil alan oranıyla yatırımda öne çıkan bölgelerin başında geliyor. İlçede ortalama konut değeri 2.500 TL/m2\'ye ulaşmışken, KDV\'den arındırılmış fiyatlarıyla daire fiyatları E-5\'e doğru artan ivmeyle 1.800 - 3.500 TL/m2 arasında değişim gösteriyor. Kira dönüşümü değeri açısından Universal 21 gibi firmaların sunduğu full eşyalı ve kira garantili konsept bölgede çok tutmuş durumda.

Universal21 Yönetici Ortağı Adil Yaman, bir zamanlar yetersiz altyapısı nedeniyle ilgi görmeyen Beylikdüzü\'nün kısa sayılacak bir zaman diliminde İstanbul\'un önde gelen alt merkezlerinden biri haline geldiğini, konumu itibariyle Atatürk Havalimanı\'na, hastanelere, üniversitelere, marinaya, Büyükçekmece sahile, Tüyap uluslararası fuar alanına ve alışveriş merkezlerine yakınlığı, yapılaşmanın ise nitelikli ve depreme dayanıklı nitelikte olması nedeniyle günümüzde yatırım açısından öne çıkan merkezler arasına girdiğini söylüyor. 

Beylikdüzü düzenli ve planlı bir gelişim gösteriyor

Bölgenin İstanbul’un birçok ilçesine oranla çok daha düzenli ve planlı bir gelişim gösterdiğini ifade eden Universal 21 Yönetici Ortağı Adil Yaman, bölgedeki konut dokusunun genel olarak site içerisinde güvenlikli ve sosyal imkânları olan projeler şeklinde olduğunu, sitelerde parkın, güvenliğin, açık kapalı havuzlarının, çocuk bahçelerinin ve otoparkların olmasının bölgeye yatırımı cazip kıldığını kaydediyor.

Beylikdüzü\'nün günlük yaşamın tüm ihtiyaçlarını karşılayacak ortak bir noktada bulunduğunu ve büyük sanayii kuruluşlarının da yaşayanlara istihdam olanakları sağladığını kaydeden Adil Yaman, ilçe genelindeki otoyollar, sanayi kuruluşları, konut projeleri ve son dönemde sayıları bir hayli artan alışveriş merkezleri ile şehir içinde şehir konseptinin oluştuğunu belirtiyor.  Ayrıca bölgedeki devlet ve özel üniversitelerin varlığı genç nüfusun yoğun olarak bölgede kiralık dairelere ilgisini artırıyor.

Ulaşım altyapısı tamamlanması bölgedeki fiyatları uçuracak!

Avcılar-Beylikdüzü metrobüs hattının hizmete girmesiyle birlikte bölgede ulaşımın bir ölçüde rahatladığını, buna bağlı olarak konut fiyatlarında da artış gözlemlendiğini belirten Adil Yaman, mevcut metro ağına yeni bir ağın eklenmesiyle Bakırköy - Beylikdüzü hattında raylı sistemin de hayata geçirilerek Yenikapı - İncirli metro hattına bağlanacağını ve Beylikdüzü - Bakırköy metrosu ile bölge potansiyelin bir kat daha artacağını ileri sürüyor.

Beylikdüzü’nde yaşayan insanların eğlenceden alışverişe kadar tüm ihtiyaçlarının karşılanabilir durumda olduğunu ifade eden Yaman, Beylikdüzü ilçe sınırları içinde yer alan mevcut arazi ve arsa arzı göz önüne alındığında, ulaşım koşullarının daha da iyileştirilmesiyle burada çok daha yüksek potansiyel düzeyde yatırım imkânlarının doğacağını da sözlerine ekliyor.