Basen eriten diyet var mı?

Basen eriten diyet var mı?
Güncelleme:

Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gizem Şeber, bölgesel yağlanma ile diyet arasındaki ilişkiye dikkat çekti.

Bölgesel kilo alımında genel eğilim erkeklerde göbeği, kadınlarda basenleri işaret etse de dengesiz alınan fazla kilolar hem kadınların hem de erkeklerin sağlığını ve yaşam kalitesini yakından etkiliyor. 

Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gizem Şeber, pek çok kişinin merak ettiği “Diyetle bölgesel zayıflama mümkün mü?” sorusunu cevaplandırdı. Basen bölgesinin zayıflamada en zor sonuç alınan bölge olduğunu belirten Şeber, “Ancak, diyet yaparken bazı tüyolara dikkat etmek göbek bölgesinde çok daha fazla incelme sağlayabilir” dedi.

Basende leğen kemiği faktörüne dikkat!

Basen bölgesinin en zor incelen bölge olduğunu vurgulayan Şeber, basen bölgesinden kilo vermek isteyen kadınların gözden kaçırdıkları leğen kemiğine dikkat çekerek “Birçok kadın basenini inceltmeye çalışırken leğen kemiği genişliğini göz önünde bulundurmaz. Eğer kişinin leğen kemiği geniş ise ne kadar kilo kaybederse kaybetsin basen ölçüsü istediği standartla ulaşmayabilir” dedi. Yalnızca basen eriten bir diyetin ne yazık ki bilimsel olarak tanımlanmadığını söyleyen Şeber, genelde medyada ve internette bu konuda yer alan bilgilerin de çoğunun kulaktan dolma ve/veya yanıltıcı olduğunu vurgulayarak, basen problemi olanların sağlıklı beslenmenin yanı sıra düzenli egzersizi de yaşam tarzı haline getirmeleri gerektiğini belirtti.

İşte göbek incelten tüyolar!

Ne kadar az şeker o kadar az göbek

Beyaz şeker ve beyaz şeker içeren yiyecekler ve içecekler, kan şekerini hızla yükseltip hızla düşürüyor. Kan şekerinde meydana gelen bu dengesizlik daha hızlı acıkmaya neden olurken, aynı zamanda da karın bölgesinde daha fazla yağ depolanmasına sebep oluyorlar. Bu nedenle şeker tüketiminiz ne kadar az olursa, göbek bölgesindeki yağlanmanız da o kadar az olacaktır.

Süt tüketimi yağ kaybını hızlandırıyor!

Kalsiyumun karın bölgesi yağları üzerine etkili olduğu bilimsel çalışmalarca kanıtlanmıştır. Günde 2 su bardağı süt veya süt ürünü tüketenlerin tüketmeyenlere göre karın bölgelerinde daha az yağlanma olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca spor yapanlarda spor sonrası tüketilen light süt, karın bölgesinden yağ kaybını hızlandırmaya yardımcı oluyor.

Patatesin de pirincin de sıcağına dikkat!

Sıcak tüketilen patates, beyaz un ve pirinç gibi bazı gıdaların glisemik indeksi yüksektir. Glisemik indeksi yüksek olan bu yiyecekler aynı beyaz şekere benzer bir etki yaratarak, kan şekerini hızla yükseltip düşürür. O nedenle bu tür gıdaların beslenme düzeninde daha az yer almasına dikkat edilmesi gerekir.

Her şeye rağmen incelemiyorsanız insülin direnciniz olabilir

Dikkatli ve düzenli beslenmeye özen gösterdiğiniz halde göbeğinizin boyutunda hiçbir değişiklik fark edemiyorsanız, insülin direncinizin olup olmadığını kontrol ettirmek için mutlaka bir dâhiliye uzmanına başvurmalısınız.

Leyditurk.com