Kendinizi sağlıklı ve seksi hissetmenin 35 yolu !

Kendinizi sağlıklı ve seksi hissetmenin 35 yolu !
Güncelleme:

Bu 35 pratik öneri ile yaşam kalitenizi artırabilirsiniz.

Dar jean'inizin içine girmek için potasyum yüklü yiyecekler yiyin, ağrıkesicilerin etkisini artırmak için değişik markalar kullanın, ofisinize gül ve zambak koyun.

1. Canlanmak ve kendinizi daha enerjik hissetmek için sırt üstü yatın ve ayaklarınızı havaya kaldırın. Böylece kan akışı başınıza doğru hızlanacak ve beyninize daha fazla oksijen ulaşacak.

2. 5, 10, hatta 20 yıl sonra nasıl olacağınızı düşünün. Geleceğe dair hayaller kurmak kendinizi iyimser ve mutlu hissetmenizi sağlayacak.

3. Egzersiz yaparken gereğinden fazla kardiyo çalışması yapmak, kaslara zarar verebilir. Bu nedenle başta 30 dakika ağırlık çalışıp sonra 20 dakika kardiyo çalışın.

4. Dişinizin beyazlığı için sitrik ve tartarik asitli sodalardan ve buzlu çaydan uzak durun.

5. Dudak parlatıcısı olarak 15 koruma faktörlü olanları tercih edin.

6. Sizin için önemli olan bir tarihi hatırlamak için o bilgiyi okurken sakız çiğneyin. Çünkü sakız çiğnerken beyne doğru olan kan akışı hızlanır ve bu da hatırlama gücünüzün yüzde 40 oranında artmasını sağlar.

7. Alkol aldıktan sonra ertesi gün kendinizi kötü hissetmek istemiyorsanız içmeden önce fındık, ton balığı ve tahin gibi yağlı yiyecekler tüketin. Yağ, vücudunuzun alkolü emişini yavaşlatacak ve siz de bu sayede ertesi gün daha rahat olacaksınız.

8. Eğer sık sık vajinal mantar enfeksiyonlarına yakalanıyorsanız dantel dokulu ve sentetik iç çamaşırlarından uzak durun.

9. Sürekli bilgisayar kullanımının gözünüze zarar vermesini önlemek için her birkaç saatte monitörden uzak bir noktaya bakın, yavaşça gözlerinizi kapatıp açın. Bunu üç kere tekrar edin. Daha sonra göz bebeklerini önce sağa sonra sola
kaydırarak aynı hareketleri üç kez daha tekrarlayın.

10. Isırarak elma, havuç ve salatalık yerseniz nefesinizi tazelemiş olursunuz. Bu temizleyici yiyecekler tıpkı diş macunu gibi ağız kokusuna sebep olan bakterileri ağızdan uzaklaştırır.

11. Araştırmalar, vücuttaki östrojen seviyesinin sigaradan alınan zevki artırdığını gösteriyor. Sigaraya karşı aşırı bağımlılığınız yoksa ve sosyal içiciyseniz bu alışkanlığınızdan adet dönemlerinizden iki hafta önce kurtulabilirsiniz. Çünkü bu dönemde bu hormon en alt seviyeye düşer.

12. Soğuk algınlığı ya da grip mikrobundan uzak durmak için hapşıran ya da öksüren bir kişiden uzak durmaya çalışın.

13. Ofisteki masanıza zambak, gül gibi kokulu çiçekler koymayı ihmal etmeyin. Bu bitkilerin kokuları beyin kimyanızı etkiler ve kendinizi çok daha iyi hissetmenizi sağlar.

14. Zihninizi açmak ve kendinizi daha iyi hissetmek için bir fincan kahve için. Kafein, kendinizi mutlu hissetmenizi sağlayan seratonin ve dopamin hormonlarının daha fazla salgılanmasını sağlar.

15. Jean'inizin içine giremiyorsanız şeftali, muz gibi potasyum yüklü yiyecekler yiyin. Potasyum vücuttaki suyun atılmasını sağlar.

16. Nane, yeşil elma veya muz yağını üç kez koklayarak içinize çekin. Bu aromalar iştahınızı keserek zararlı yiyeceklerden uzak durmanızı sağlar.

17. Günde en az 1.5 litre su için. Taze ve parlak bir cildin sırrı bol su içmektir.

18. Erkek arkadaşınızın evinde ilk defa kalacaksanız ve diş fırçanız yanınızda yoksa, parmağınızı fırça gibi kullanmayı deneyebilirsiniz.

19. Genel sağlık kontrolü için tırnaklarınızı her ay bir kere kontrol edin, bakımlarını ihmal etmeyin. Tırnakların kolay bir şekilde kırılması demir ya da protein eksikliğine işaret edebilir. Sarı renkli tırnaklar kan dolaşımının düşük seviyede olduğunu, soluk renkli tırnaklar ise anemi hastalığı olduğunu gösterir.

20. Eğer cildiniz sivilce oluşumuna eğilimliyse somon, ceviz ve kanola yağı tüketin. Bu besinler vücuttaki aşırı yağlanmayı azaltır.

21. Alerjiyle mücadele etmek için dudaklarınızı sevgilinizinkilerle birleştirin. Yarım saat öpüşmenin bağışıklık sistemi üzerinde sakinleştirici etkisi var. Bu sizi, örneğin bahar nezlesinden korur.

22. Bir ilaç yutacağınız zaman mutlaka su kullanın. Çünkü susuz ilaç yutmaya kalkarsanız yemek borunuzu tahriş edebilirsiniz.

23. Her gün çantanızı dönüşümlü olarak farklı kollarınızda taşıyın. Aksi halde çantanızı sürekli taşıdığınız kolunuzda kas ağrıları oluşabilir.

24. İdrar yolları enfeksiyonu olursanız, gerekli ilaçları almadan önce ağrıyı hafifletmek için vajina bölgenize ıslak bir havlu koyabilirsiniz. Soğuk, idrar yollarınızı uyuşturur ve idrarınızı yaparken daha az acı duyarsınız.

25. Eğer uykuya dalamıyorsanız nefes egzersizi yapmayı deneyin. Bunun için elinizi midenize koyun ve altıya kadar sayarken derin nefes alın. Sonra üçe kadar sayarak nefesinizi dışarı verin. Bunu sekiz kez tekrarlayın.

26. Metabolizma hızınızı artırmak için badem yiyin.

27. Sık sık tuvalete gitmek zorunda mı kalıyorsunuz? Eğer öyleyse yapay tatlandırıcı içeren besinlerin tüketimini durdurun. Bu tür maddeler mesanenizi uyardıklarından sık sık tuvalete gitmenize sebep olabilirler.

28. Yatak odanızın dinlendirici ortama sahip olması için dekorasyonda kan basıncı seviyelerini düşüren mavi ya da yeşil rengi tercih edin.

29. Kramplardan kurtulmak için her gün ekstra birkaç bardak su içmeyi ihmal etmeyin.

30. Ani yaralanma yaşarsanız yarayı bandajlamadan önce üzerine vazelin, yoksa tükürüğünüzü sürün. Tükürük iyileşmeyi hızlandıracaktır.

31. Adet öncesi sendrom kalsiyum eksikliğiyle ilgili olabilir. Bu nedenle her gün yeterli derecede süt, yoğurt ve peynir tüketin.

32. Kahvaltıya başlamadan önce bir-iki porsiyon meyve yiyin ve mutlaka bir bardak su için.

33. Alkol olarak şarabı tercih edin. Çünkü şarap antioksidan içerdiği için vücudumuzun hastalıklara karşı direncini artırır.

34. Evde on tane kediniz olmasın ama yaşamınızı bir canlıyla paylaşmak sizi mutlu edecektir.

35. Hep aynı ağrı kesiciyi kullanmayın. Çünkü vücudunuz bu ağrı kesiciye alışır ve etkinliği azalır.

BACAKLARINIZI HAVAYA KALDIRIN

Bacaklarınızda oluşan kramplardan kurtulmak için bol su tüketin. Kendinizi enerjik hissetmek için sırt üstü yatın ve bacaklarınızı havaya kaldırın. Böylece beyninize daha fazla oksijen ulaşır.

Cosmopolitan