İşte obeziteyi bitirecek mucize besinler !

İşte obeziteyi bitirecek mucize besinler !

Dünyada artan obeziteye karşı çok ilginç bir ilaç karışımı geliştirildi...

İki çılgın Türk doktor kafa kafaya verdi, dünyayı saran obezite çılgınlığına son verebilecek ilacı buldu. Dr. Özgür Göknel ile Dr. Altuğ Barut'un kurduğu Mikro-Gen firmasında yürütülen çalışmalar başarıyla sonuçlandı.

Akşam gazetesinin haberine göre ABD, Fransa, Almanya gibi ülkelerde üniversitelerde yürütülen klinik araştırmalara göre yeşil çay ve kafeinden oluşan bitkisel karışım 3 aylık kullanım sonucunda aylık 3.2 kilogram, 3 ayın sonunda da toplamda yaklaşık 8.5 kilogram verilmesine yardımcı oluyor.

ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ AYDA 2 KG VERDİRİYOR

40 yaş üstü kadın ve erkeklere siyah üzüm çekirdeği ve kromdan oluşan farklı bir bitkisel karışım daha ürettiklerini de belirten Dr. Göknel, bu ürünün de ayda ortalama 2 kilo vermeye yardımcı olduğunu söyledi. Dr. Göknel, 'Dünyada bitkilerle yapılmış tüm çalışmaları, bulunan molekülleri inceledik. Metabolizmayı hızlandırarak yağları parçalama prensibiyle formüle edilen yeşil çay ve kafeinden oluşan ürünün yanı sıra siyah üzüm ve kromu da bir araya getirdikleri iştahı baskılayan bir ürün daha piyasaya çıkarmaya karar verdik' dedi.

REÇETELİ İLAÇ DEĞİL

Ülkemizde zayıflatma vaat eden bitkisel destek ürünlerinin Tarım Bakanlığı onaylı olduğunu, kendilerinin 4 yıl Sağlık Bakanlığı ruhsatı beklediklerine dikkat çeken Dr. Göknel, şunları söyledi:

'Zayıflatmaya yardımcı ürünler vücuda bir şey aldırmaz, kaybettir. Onların da yeri Sağlık Bakanlığı'dır. Yan etkileri çok düşük, sıfıra yakın olduğu takdirde Sağlık Bakanlığı buna serbest satış hakkı verir. Yoksa reçeteye tabii ilaç olması gerekir. Biz ruhsatımızı ilaç olmamasına rağmen bizzat Sağlık Bakanlığı'ndan alarak ürünümüzü piyasaya sunduk.'

FRANSIZ'IN İLHAMI

Kanada, ABD, Fransa, Almanya ve Tayland'da birçok üniversitede klinik araştırmalar yaptırdıklarını belirten Dr. Göknel, siyah üzüm ve kromla formüle edilen ürünün insülin direncini de azalttığını belirtti. Fransızlar'ın çok yağlı ve ağır yemeklere rağmen kilo vermemelerinin sebebinin siyah üzüm çekirdeğinde bulunan proantosiyanidinler olduğunu belirlediklerini, kendisinin de formülü oluştururken bu araştırmalardan faydalandığını belirtti. Dr. Göknel, 'Bu ürün kan şekerini düzenleyip, kan yağlarını düşürür. Metabolik sendrom tedavisine yardımcı olur' dedi.