Bahar aylarının gözdesi: Kalıcı Makyaj

Bahar aylarının gözdesi: Kalıcı Makyaj
Güncelleme:

Yaza girerken deniz ve havuza girmeye hazırlanan kadınların yeni tercihi kalıcı makyaj oldu.

Kaş, göz çevresi ve dudağa uygulanan kalıcı makyaja en yoğun ilginin bahar mevsiminde gösterildiğini belirten Kalıcı makyaj uzmanı Jenya Denizeri kadınları yaza girerken ‘Makyajım akacak’ korkusundan kurtardıklarını söyledi.

Denizde, havuzda ve banyo yaparken de çıkmayan makyajın kadınlara kolaylık sağladığını söyleyen Denizeri, yapılan makyajın kişinin cildine ve yaşına göre bir kaç yıl kaldığını söyledi. Kalıcı makyajın uzmanı tarafından yapılması gerektiğini bildiren Denizeri, “Kalıcı makyaj diyoruz, ancak, yarı kalıcı da diyebiliriz. Çünkü, birkaç yıl sonra makyaj için uyguladığımız boyalar kendiliğinden kayboluyor. Bu süreç içerisinde makyaj zarar görmüyor. Kalıcı makyaj içeriğindeki bitkisel maddeler nedeniyle cilde zarar vermiyor. Kişiye göre 1-2  yıl arasında ciltte kalabiliyor. Ucunda iğnesi olan özel bir cihazla istenilen bölgeye uygulanıyor. Uzman gözetiminde yapılan çalışma ile yüze renk ve canlılık veriliyor\'\' dedi.

Denizeri Kalıcı makyajın kısa bir kaşı uzatmak, belirgin kaşlar çizmek, dudak çizgilerini düzeltmek, daimi makyajlı görüntüsü vermek, ciltte bulunan bir yara izini yok etmek, göz çizgisini yukarı kaldırmak gibi durumlarda uygulandığını söyledi.

Kalıcı Makyaj Nedir, Nasıl Yapılır?

Misir tarihinden baslayip bugunlere kadar gelismis bir şekilde gelen kalici makyaj ve tattoo, teknolojiyle birlikte harikalar yaratiyor.  Mikro igneler  ve guclu motorlar sayesinde örümcek ağ inceliginde cizgiler  cekebiliyoruz. Kalıcı makyaj en kısa tabiriyle acısız bir medikal operasyon ayrıca yerel anestezi ile de uygulanabiliyor.  Dogal minerallerden hazırlanan  anti alerjik boyalar derinin hemen altına enjekte ediliyor ve herhangi bir  zararlı etkilere sebep olmuyorlar. Bir nevi dövme benzeri kozmetik uygulama diyebileceğimiz kalıcı makyaj yüzde ve vücutta yer alan çok büyük olmayan kusurları örtmekte başarılı. Bakımlı ve  genç  görünmek isteyenlerin tercihleri arasında. Cilte kaliciligi fazla degil ama bu az kaliciligin sayesinde kisi 1-2 sene iceresinde farkli sekilleri ve renkleri tercih edebilir. Bu yüzden avrupa kalici makyaja  same permanent makeup yani yari kalici makyaj adını vermiştir.

Kalıcı Makyaj Hangi Bölgelere Yapılır?

Uygulama doğal, antialerjik boyalarla ve steril iğneler kullanılarak gerçekleştirildiği için alerji riskide taşımıyor bu yüzden özellikle güneşe karşı alerjisi olanların, elleri titreyenlerin, gorme bozuklugu olan kişilerin ve iş kadınlarının kalıcı makyaj yaptırmasını özellikle tavsiye ediyoruz. Kalıcı makyajın, kaş, dudak ve göz bölgelerinde daha çok tercih edildiğini dile getireren Denizeri Ancak herhangi bir rahatsızlık neticesinde kirpik, saç dökülmesi, göğüs ucu sorunları ve derideki renk değişimleri sorunlarına sahip olanlar için de bir çare durumunda .Neden Kalıcı Makyaj 2007 yılında bir seminere katılmıştım, seminer kalıcı makyaj ile ilgiliydi. Seminerde bir kisinin bir iki satte sadece kas dizayni yaparak birden guzelleşmesi. çok şaşırmama neden olmuştu. 2007 yılında başlayıp kendime çeşitli kurumlardan ve ustalardan eğitim alarak kendimi geliştirdim. Daha sonra farkettim ki Cilt bakımına daha az zaman ayırıyorum ve Kalıcı Makyaj daha ilgimi çekiyor ve bu benim iş hayatımın dönüm noktası oldu, bende buna yoğunlaştım. Kalıcı makyaj doğru yapıldığında gerçekten insanları mutlu ediyor. İnsanlar güzelleştiği için kendine güveni artıyor,  mutlu oluyorlar.

Günümüzde kalıcı makyajda sadece kaş, göz, dudak değil , saç , yara izi ,sakal eksikligi,areola kamuflajıda yapılabiliyor. Kalıcı makyaj da başarılı bir sonuç alabilmek için üç önemli faktör vardır.

1. Cihazın kalitesi

2. Pigmentlerin doğal ve kaliteli olması

3. Uzmanın deneyimli  ve eğitimli olması

Kıl Tekniği

Kaşın eksik olan yerlerine minik kil gorunumlu estetik bir sekilde cizgiler atilir kendi kilindan ayırt etmek zor.

Toz Teknigi

Pigmentleri cilde bu teknikle yerlestirdiginde farla yapilan golge gorunumunde olur.Bu teknik sayesinde kaşta 3D gorunumune rahatlikla ulasabiliriz  . Bu teknik goz uygulamalarda da cok basarili çunkü net bir cizgi degil daha soft ve bugulu eyeliner yapma sansimiz oluyor. Dudakta ise artik kontur seklinde kalıcı makyaj tercih edilmiyor komple renklendirmesi ya da ombre seklinde calismalar daha başarılı ve dogal sonuc verir. Kalici makyaj da teknoloji ve teknikler hizlica gelişim gosteriyor

Erkeklere de kalıcı Makyaj  Uygulanıyor.

Bugünkü  kalıcı makyaj sadece kadınlara da değil, erkeklerede hitap edebilir çünkü bir kaş eksikliği ya da kıl eksikliği veya kirpik dibine uygulanan bir işlemle daha anlamlı bakışlar kazandırabiliyoruz. Erkeklere uygulanan  kalıcı makyaj ile kadınlara uygulanan arasında fark vardır. Görsel bir şekilde Erkekleri femine etmeden normal dağınık ama tok bir kaş verebiliriz,  göz de ise kirpiklerde daha koyu kahve, gri bir renk tonu vererek sadece daha fazla kirpik ve gürlük varmış gibi gösterebiliriz. Dudaklarda daha dogal tonu kullanarak solgun dudaklara daha bir canllılık verip  asimetriği bozuk dudaklarda da bunu kaybederek daha canlı,  genç   dudaklar elde edebiliyoruz. Erkekler kirli sakal kullanmayı seviyorsa  fakat burda da bölgesel kıl eksikliği olan ya da istenmeyen yara izleri varsa olan yerlere kalıcı makyaj uygulayarak  eksikliği tamamlayabiliyor, oradaki sorunu kamufle edebiliyoruz .  

Leyditurk.com