Az su içmek yağlanmayı artırıyor

Az su içmek yağlanmayı artırıyor
Güncelleme:

Uzman Diyetisyen Billur Filiz, az su tüketiminin vücuttaki yağlanmayı artırdığını söyledi.

Özellikle ağutos sıcaklarına dikkat edilmesi gerektiğini ve yaz aylarında sağlıklı beslenmenin önemini açıklayan Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Beslenme ve Diyet Birimi’nin Uzman Diyetisyeni Billur Filiz, aşırı sıcaklarda vücudun su ihtiyacının arttığı ve günde 10-12 bardak su içilmesi gerektiğini söyledi.

Su kaybı yağlanmayı artırıyor

Vatandaşları yağlı olmayan ve hafif bir beslenme tarzı için uyaran Filiz, yazın vücudun su ihtiyacının arttığını, günde ortalama 10-12 bardak su içilmesi gerektiğini söyledi. Sıcaklığın artmasıyla beraber yükselen vücut ısısı sonucu yaşanan terleme durumlarında su kaybının fazlalaştığını ve bu durumun böbreklerin çalışmasını da etkilediğini kaydeden Filiz, aynı zamanda vücutta su kaybıyla beraber yağ kütlesinin de arttığına dikkat çekti.

Günde 1 bardak maden suyu mineral ihtiyacını karşılıyor

Fazla içilen çay, kahve ve bitki çaylarının vücutta su kaybına neden olduğunu belirten Filiz, terlemenin artmasıyla elektrolit dengesinde bozulma olan beden için günde içilecek bir şişe maden suyu ile kaybolan mineral ihtiyacının sağlanabildiğini aktardı. Ancak maden suyunun yüksek sodyum içeriği nedeniyle yüksek tansiyon hastaları tarafından tercih edilmemesi gerektiğini ifade etti.

Diyetisyen Filiz, yaz aylarında kızartmalar ve karbonhidrat içeriği yüksek besinlerin tüketiminin azaltılmasını, meyve, yoğurt, cacık, ayran tüketimine ağırlık verilmesini özellikle hazmın kolaylaştırılması açısından probiyotik ürünler yenmesini önerdi.