Yiyerek güzelleşin !

Yiyerek güzelleşin !
Güncelleme:

Sağlık ve güzellik deposu olan yaz gıdalarıyla yenilenebilirsiniz.

Gıdalar yalnızca karnımızı doyormaya ya da bizi şişmanlatmaya yaramıyor. Eğer doğru olan besinleri yerseniz, hem ruhunuzu hem de cildinizi şımartabilirsiniz. Üstelik bu gıdaların hepsi çok lezzetli...

Gençlik için mantar

Zamanı geri sarıp çok daha genç ve güzel görünmek isteyenler mantar yiyebilirler. Çünkü mantar hücre bölünmesini aktive ederek cildin yaşlanmasını geciktirmeye yardımcı olur.

Mutluluk için armut

Moralimiz bozuk olduğunda hemen elimiz çikolataya gider. Bu da bize sonrasında kilo olarak geri döner. Çikolata yerine armut yiyerek de moralinizi yerine getirebilirsiniz. Armut vücudun asit dengesini korur, mutluluk verir. İçeriğindeki çakıl ve fosfor asidi sayesinde beyniniz ve sinirleriniz için de ideal bir besindir. Armut aynı zamanda ödem oluşumunu engellemeye yardımcı olur, böbrekleri destekler ve kan basıncını düşürür.

Form korumak için alabalık

Bu tatlı su balığı hem lezzetli hem de sağlıklıdır. 100 gramında sadece 1,9-4,6 gram yağ bulunur. Protein miktarı ise yüksektir. Bu sayede alabalık zayıflamak için oldukça ideal bir besindir.

Afrodizyak etkili nar

Aslında kış meyvesi olan narı yazın da çok kolay bulmak mümkün. Narın en güzel özelliği ferahlık veren suyu. Narın içinde bol miktarda bulunan meyve asitleri, şeker ve potasyum vücuda iyi gelir. Afrodizyak olarak da bilinen bu meyve aynı zamanda tene, dişlere, saçlara ve tırnaklara bakım yapar.

Antioksidan domates

Zengin vitamin kaynağı olan domates, aynı zamanda antioksidan etki gösterir. Yaz boyunca yenilmesi gereken sebzelerin başında gelir. Çünkü sıcak havalarda artan nem kaybı, ciltte kuruma yapar. Domates bronzluğu uzun süre korurken cildin kurumasını da önlemiş olur. Aynı zamanda kanser hücrelerini önleyen sağlıklı bir tarafı da var.

Ferahlamak için karpuz

Yüzde 90 su içeren karpuz yiyerek yazı ferah bir şekilde geçirebilirsiniz. İçeriğinde az miktarda sodyum bulunduğu için su atmanıza da yardımcı olur. Güneşten kaynaklanan kızarıklıklara iyi gelen bu meyve cildinizi ve mukozalarınızı yeniler, aynı zamanda damar tıkanıklığı hastalığından korunmanıza yardımcı olur.

Detox etkili erik

Eriğin içeriğindeki bazı maddeler vücudumuzdan zehirli maddelerin atılmasında yardımcı olur. Erikte tuz oranı düşük olduğu için hekimler kan dolaşımı, böbrek, karaciğer ve romatizma hastalıklarına eriği öneriyor. Ayrıca erik bağırsak tıkanmalarına ve hemoroit rahatsızlıklarında doğal etkin madde olarak kabul görüyor.

Güzellik deposu dut

Yazın sadece çok kısa bir süre toplanıp tüketilebilen dut, içeriğindeki çakıl asidi sayesinde saçlara ve tırnaklara iyi geliyor. Eğer adet sancınız yoğunsa dut yiyerek rahatlayabilirsiniz.

Güneş / HANDE öVÜNÇ