Aşkta yükselen trendler

Aşkta yükselen trendler
Güncelleme:

Siberalem, resmi Facebook hesabı üzerinden düzenlediği anketle, Türkiye’nin aşk trendleri baştan yazdı.

Siz de aşka yelken açmadan önce, onu arayanların nabzına göz atın. Düzenlenen anket verilerine göre son moda aşklarda, şehirlerarası aşk, korkulu rüya olmaktan çıkıyor.

Siberalem yaptığı anket ile arkadaş çevresi ve aile aracılığı ile aşka yelken açmanın eskiyen trendler arasında yer aldığını gözler önüne serdi. Artık çiftler internetten tanışıyor. İnternet üzerinden flört etmek 20 yıla yakındır hayatımızda olsa da, yalnızca az sayıda insanın bunu deneyimlediği düşünülüyordu. Oysa ki, Siberalem’in resmi Facebook hesabı üzerinden düzenlediği anket gösterdi ki katılımcıların yüzde 56’sı, internet üzerinden tanışmayı uygun buluyor. Geleneksel yöntemleri tercih edenlerin oranı ise bu yıl ilk kez yüzde 50 seviyesinin altına düştü ve yüzde 44 olarak belirlendi. Hayatında en az bir kez internet üzerinden birileri ile tanışanların oranı ise yüzde 67.

15. yılını kutlayan ve 1.2 milyon aktif kullanıcısı bulunan Siberalem’de bugüne kadar yüzbinlerce kişi tanıştı, aşka yelken açtı ve hatta evlendi. İnternetten tanışmanın nasıl bir duygu değişimine yol açtığını soran Siberalem, katılımcıların yüzde 65’inin heyecanlandığı, yüzde 35’inin ise endişelendiği verisine ulaştı.

Aşk mesafe tanımaz

“İnternet üzerinden tanıştığınız kişi ile yüz yüze görüşmek için farklı bir şehre gider misiniz?” sorusuna, katılımcılar yüzde 68 oranında “Evet” cevabını verdi. Aşka mesafelerin engel olamadığı bir kez daha kanıtlanmış oldu.

Aşka yelken açmakta gecikmek istemiyoruz

Anket sonuçları, internetten tanışan çiftlerin maksimum 2 hafta içinde görüşmek istediğini de ortaya çıkardı… “İnternetten tanıştığınız kişi ile yüz yüze görüşmek için ne kadar zaman geçmeli?” sorusuna yüzde 62 oranında “1-2 hafta” cevabı verildi.

Evlilik yaşında yeni trend 30 yaş ve sonrası

Siberalem’in Facebook anketi, Türkiye’nin evlilik yaşını da ortaya çıkardı. ‘20’li yaşlarda evlilik’ trendinin yerini 30’lu yaşlar almış görünüyor. Ankete katılanların yüzde 55’i 30 yaşından sonra evlenmeye sıcak bakıyor. Peki, 30 yaşından sonra evlenmenin kişiler için avantajları nelerdir?

-Kariyeriniz için hedefinize çok yaklaşmışsınızdır. Hayata dair endişeleriniz minimum seviyededir.
-Gerçek aşkı aradığınız için hevesiniz kursağınızda kalmaz.
-Aynı evi, evin masraflarını karşılamaktan ziyade, hayatı paylaşmayı tercih edersiniz.
-Hoşlandığınız ve hoşlanmadığınız aktiviteleri iyi analiz etmişsinizdir. Ortak zevkler bulma konusunda sorun yaşamazsınız.
-Artık olgun bir bireysinizdir.

Leyditurk.com