Aşkta da seçim zamanı geldi !

Aşkta da seçim zamanı geldi !
Güncelleme:

Siberalem, aşkta yapılan seçimleri derledi...

Pazar günü yapılacak genel seçimler Türkiye’nin kaderini belirleyecek, ancak siyasetin yoğun gündeminden yorulan birçok kişi için bu aralar en önemli gündem aşktaki seçimler. Türkiye’nin ilk ve en büyük ilişki ve arkadaşlık sitesi Siberalem, internette düzenlediği ankette takipçilerine aşktaki seçimlerini sordu. Yanıtlar, birçok kişinin seçiminin romantizm olduğunu ortaya koyuyor.

Türkiye’de gündem 7 Haziran günü yapılacak genel seçimlere kilitlenmişken, siyasetin yorucu gündeminden biraz olsun uzaklaşmak isteyenler çareyi aşkta arıyor. Türkiye’nin ilk ve en büyük ilişki ve arkadaşlık sitesi Siberalem, seçimlere az bir süre kala aşktaki seçimleri belirlemek üzere bir anket düzenledi.

Siberalem’in internette düzenlediği anket, birçok kişinin siyasi gündemin yoğunluğuna rağmen aşktan da geri kalmadığını ortaya koyuyor. Anketten de anlaşılacağı üzere, Türkiye’de birçok kişi Pazar günü seçimde oy verdikten sonra sevgilisiyle romantizm dolu bir gün geçirmek için plan yapmaya başladı. Tabi sevgiliyle romantik dakikalar için yapılacak seçimler, birçok kişi için en az genel seçimler kadar önemli.

İlk hamleyi karşıdan bekliyor, platonik aşkı tercih ediyor

Siberalem anketini yanıtlayanların aşktaki seçimleri şöyle:

- “İlk mesajı atmak mı, ilk mesajı beklemek mi?” sorusunu yanıtlayanların yüzde 72’i ilk hamleyi karşı taraftan beklerken, ilk mesajı atmaktan çekinmeyenlerin oranı sadece yüzde 28.

- “Evde sinema mı, el ele yürüyüş keyfi mi? “ sorusuna verilen yanıtlar, katılımcıların yüzde 42’sinin evde baş başa sinema keyfi yapmayı, yüzde 58’inin ise el ele yürüyüş yapmayı tercih ettiğini gösteriyor.

- Konu tatil planlarına geldiğinde ise, katılımcıların yüzde 67’si Akdeniz sahillerinde sevgiliyle romantik tatil isterken, yüzde 33’ü ise doğanın kollarında sevgilisiyle huzur bulmak istiyor.

- Anket, birçok kişinin imkansız aşkı ne kadar romantik bulduğunu gösteriyor. “İlan-ı aşk mı, platonik aşk mı?” sorusunu yanıtlayan katılımcıların yüzde 68’ine göre, platonik aşk daha heyecan verici.

- Peki “kalbinin sesi mi, mantığın fısıltıları mı?” Bu soruyu yanıtlayanların yüzde 52’si kalbinin, yüzde 48’i ise mantığının sesini dinliyor.

- Müzik konusundaki tercihlere göre, romantik şarkıların vazgeçilmez ismi Selami Şahin aşıklar arasındaki popülaritesini her daim korurken, yüzde 60 ile Sanat Güneşi Zeki Müren’i bile geride bırakıyor.

- Aşkın olmazsa olmazı çiçekler konusunda da romantizmin sembolü kırmızı güller, yüzde 78 ile bahar çiçeklerini geride bırakarak aşıkların favorisi olduğunu kanıtlıyor.