Mutlu evliliğin sırları bulundu!

Mutlu evliliğin sırları bulundu!
Güncelleme:

Mutlu bir evlilik istiyorsanız uymanız gereken 7 altın kural!

Günümüzde çiftler birbirini zor buluyor ancak çabuk kaybediyor. Oysa iyi niyetlerle ve dileklerle atılan evlilik imzasını, akdini uzun yıllar korumak mümkün.

Uzmanlar mutlu bir evlilik için yeni çiftlere şu önerilerde bulundu;

- Günümüzün modern toplumlarında evlilikler işlerden arta kalan zamanlarda idare edildiği için sorunlar yaşanıyor. Bu nedenle evliliğinize de işinize ayırdığınız kadar zaman ayırın.

- İlişkinizi canlı tutmak için eşinizle baş başa zaman geçirin.

- Sağlıklı bir ilişkide önce evlilik, sonra çocuklar gelmelidir. Eşinizle 'çocuklar nereye gidecek, ne yapacak' gibi konular dışında duygu ve düşüncelerinizi de konuşmalısınız.

- Ev ve aile ortamı dışında hobilerinizi geliştirebileceğiniz ya da gönüllü olarak çalışabileceğiniz alanlarla ilgilenin. Bunları da eşinizle paylaşın. Araştırmalar, evin dışında farklı bir alana odaklanan çiftlerin daha sağlıklı bir evlilik yürütebildiğini gösteriyor.

- Çiftler çok yorgun ya da endişeli olduklarında cinsel yaşamları olumsuz etkilenir. Dolayısıyla planladıkları program çok yorgun ya da endişeli oldukları bir dönem için düşünülmemelidir.

- Cinsel isteğin azalması son yıllarda çiftlerin yaşadığı sorunların başında geliyor. İlk çocuk gelinceye kadar bir sorun olmuyor ama sonrasında şikayetler başlıyor. Hem bebek hem de iş yaşamı çiftleri yorgun düşürüyor. Bu nedenle çiftler yaptıkları her şeyi sürekli değerlendirmemeli ve birbirlerine zaman ayırmalıdırlar. Bunun için de eşler kendi ilişkileri için her hafta düzenli olarak uygulayabilecekleri bir program yapmalıdırlar.