Aletli pilates ile bir ayda sıkı bir vücut

Aletli pilates ile bir ayda sıkı bir vücut
Güncelleme:

Yoga Academy Beşiktaş, Reformer Pilates tutkunlarına %20 indirim fırsatı sunuyor.

Yoga Academy Beşiktaş\'ın deneyimli eğitmenleri Burçin Akhan ve Gülçin Akhan ile vücudunuzu baştan yaratabilir, ağrılarınızdan kısa sürede kurtulabilirsiniz. Vücudunuzu kısa sürede forma sokmak, kasları içten güçlendirmek ve duruş bozukluklarını geçirerek omurgadaki rahatsızlıkları azaltmak istiyorsanız bu indirimi kaçırmayın!

Reformer (Aletli Pilates ) Nedir?

Reformer üzerinde egzersiz yaparken, amaç güç kazanmak, vücudu kendi sınırları içinde doğru şekilde esnetmek, denge merkezini, postür bozukluklarını düzeltmek ve tüm bunlar esnasında doğru nefes, doğru tempo, odaklanma ve akıcı hareket ilkelerine sadık kalmaktır. Derslerde dengeli bir bütünlük olmalıdır; çünkü, amaç belirli kas gruplarını şişirmek ya da büyütmek değil, esnetip uzatarak kuvvetlendirmektir. Aletli Pilates dersten sonraki yarım saat boyunca kalori yakmaya devam etmenizi sağlar.

Reformer egzersizlerinde amaç tüm vücudu çalıştırmaktır. Vücuttaki bölgleleri izole edip çalıştırmak mümkün olmasına rağmen reformer felsefesinde sadece belli başlı kas gruplarını çalıştırmak hedeflenmez. Kişi reformer ile çalışırken vücudun kuvvet merkezini de kullanır, böylece aslında kollarıyla bantları çekerken ya da bacaklarıyla footbarı iterken sadece tek bir kas grubuna yüklenmemiş olur. Vücuttaki tüm kas grupları aynı anda ve hemen hemen eşit düzeyde çalışır ve güçlenir. Bu reformer aletini diğer egzersiz aletlerinden ayıran en önemli özelliktir. Bu özellik sayesinde reformer normal hayattaki aktivitelere de en benzer egzersizlerin (fonksiyonel egzersizlerin) yapılmasını sağlar.

Reformer aletinin bir diğer özelliği de yatarak uygulanan hereketlerde yerçekiminin etkisini azalttığı için kuvvet olarak zayıf kişilerin dahi bir çok egzersizi yapabilmesini sağlamasıdır. Egzersizler sırasında eklemlere az yük biner ve kişi güçlenerek normal hayattaki fizyolojik hareketleri yapabilmeye başlar.

Reformer aleti her geçen gün geliştirilmekte ve çok yönlü kullanım sunar hale gelmektedir. Rehabilitasyon merkezleri için tasarlanan sadece fizik tedavi amaçlı kullanılan modelleri de bulunmaktadır.

Reformer Pilates Egzersizlerinin Faydaları nelerdir ?

Reformer; genel direnç, esneklik, koordinasyon ve denge dâhil pilatesin en bilindik faydalarının tümünü bir arada sunar. Bunun karşılığında bu aletler, daha iyi duruş, zarif, etkin hareket ve çoğu insan için sırt ağrısı gibi fiziki dengesizliklerle ilişkili ağrılardan arınma gibi günlük yaşamda ihtiyaç duyulan gelişmelere öncülük eder. Direnç geliştirme ve Pilates denildiğinde; en önemli kasları oluşturan Pilates enerji merkezi kasları en önemlileridir. Düz karınlar, güçlü sırtlar, sert kalçalar ve basenler tüm bu etkinin sonuçlarıdır. Reformer kuvveti artırırken esnekliği artırmak için geniş kapsamlı hareketlerin mükemmel yapılmasını sağlar. Vücudu egzersiz sırasında gererek uzatır ve bu uzunluğu sürdürmek için bedeni eğitir. Direnç egzersizleriyle güçlü kemikler inşa etmeye yardımcı olacak yeterli direnç ve hareket çeşitliliği sağlar. Reformer aletiyle eksantrik kas sıkışma egzersizleri yapılabilir. Bu egzersizde kas bir kuvvete direnirken uzatılmaya çalışlır. Reformer eksantrik sıkışmaya elverişli nadir düzeneklerden biridir.

*Pilatese öncelikle duruşunu düzeltmek, vücudun tüm kas gruplarını güçlendirmek, esneklik kazanmak ve kalori harcayarak yağ yakmak amacıyla geliyorlar.

*Pilatesi diğer egzersizlerden ayıran özellik; daha durağan olması, denge ve nefes koordinasyonunu içermesi, kasları çalıştırması ve fizyoterapi özelliği taşıması.

*Pilates tüm vücudu çalıştırıyor ama asıl hedef denge kaslarımız. Böylece duruş bozuklukları düzeltiliyor.

*Pilatesin asıl amacı sağlam bir omurga, kas ve kemik sistemi yaratmak.

*Pilateste tüm kas gruplarına yönelik bir çalışma yapılıyor. Tüm hareketlerde karın kaslarınız devrede oluyor.
Ağırlık çalışmalarında bir dinlenme süreci varken pilateste sürekli hareket halindesiniz.

*Duruşunu düzeltip daha sağlıklı bir bedene ve zihne sahip olmak isteyenler pilates derslerine geliyor.

*Pilatesi diğer sporlardan ayıran şey; kullanmaya alışık olmadığımız hatta unuttuğumuz bazı kasları kullanmaya başlamamız.

*Pilatesle bedenin zayıf kasları şişmeden, esnekliği de artarak güçleniyor. Böylece vücutta denge sağlanıyor, vücudun boyun, bel, üst sırt gibi bölgelerdeki yük azaldıkça gerginlik ve ağrı da gideriliyor.

*Pilates kasları sıkılaştırıp toparladığı, omurgadaki problemleri ortadan kaldırdığı için genel anlamıyla fizik tedavi amaçlı. Sıçrama egzersizlerinden hoşlanmayan kişilerde de rahatlıkla uygulanan bir çalışma.

*Vücudun tüm bölgelerine yarıyor. Pilatesi diğer sporlardan ayıran şey; daha yavaş ve statik olması

*Pilates fizik tedavi yöntemi olarak başladı. Vücudu doğru çalıştırmak, yürüyüşü düzgün yapabilmek için bir alternatif. Baştan ayağa tüm vücudu çalıştırıyor, fıtıklara çok iyi geliyor.

Kimler Yapabilir?

Reformer egzersizleri her yaştan insanın rahatlıkla uygulayabileceği bir egzersiz sistemdir. Ayrıca reformer aleti sayesinde egzersizler engelli bireylere adapte edilebilir. Böylece fiziksel ve zihinsel rahatlama, uyum ve vücut farkındalığı sağlanabilir. Dansçılar ve sanatçılar tarafından özellikle tercih edilmektedir çünkü kas gelişimini sağlarken kasları kalınlaştırmadan sıkı bir görüntü sağlamaktadır. Ayrıca Pilates duruş bozukluklarının tedavisinde, esneklik kazanmada ve denge gelişiminde, sakatlık rehabilitasyonunda etkili olarak kullanılabilmektedir.