Aile şirketi olanların tercihi: Uluslararası Ticaret ve Finans

Aile şirketi olanların tercihi: Uluslararası Ticaret ve Finans

Global şirketlerde çalışmak, aile şirketlerini yurtdışına açmak ve yurtdışında kariyer düşünenler Uluslararası Ticaret ve Finans Bölümünü tercih ediyor.

Süleyman Şah Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finans Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Haşmet Gökırmak, “Uluslararası rekabet gücünün arttığı günümüzde, Türkiye’nin de gelişmekte olan bir ekonomi olarak küresel sistem içinde yer alması ve bu sistemde etkili olmanın gerekliliği olarak uluslararası ticaret ve finans konularını irdeleyen, küresel dünya ekonomisinde yaşanan gelişmeleri kavrayarak, bilimsel araştırma yöntemleriyle yorumlayabilen, dış dünyaya açık eğitim ve öğretim yapmayı hedefliyoruz.

Bu programın en önemli özelliği finans, ekonomi ve işletme bölümlerinin kesişiminde yer alarak disiplinlerarası düzenlenmiş olmasıdır. Bu nedenle bölüm mezunları makro ve mikro iktisadi olayları yorumlayan iyi bir iktisatçı olmanın yanında uluslararası işletmeci donanımlarına da sahip olacaktır.” Dedi.

Uluslararası Ticaret ve Finans Bölümünü tercih edenler nerede çalışabiliyor?

Uluslararası Ticaret ve Finans Bölümü mezunlarının çok geniş çalışma alanları olduğunu söyleyen  Süleyman Şah Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finans Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Haşmet Gökırmak, “Günümüzde modern işletmelerin Uluslararası Ticaret ve Finans alanında yetişmiş nitelikli insan kaynaklarına dünden daha büyük gereksinim duyacağı açıktır. Bölüm mezunları, ulusal ve uluslararası şirketlerde, dış ticaret, dış pazarlama ve finans departmanlarında, bankaların dış işlemler ve fon yönetimi birimlerinde istihdam edilebilmektedirler. Bölüm mezunları ayrıca, Hazine Müsteşarlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı gibi ilgili kamu kurumlarında ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunlarının çalışabilecekleri her alanda iş bulma olanağına sahiptirler.” Dedi.

SÜLEYMAN Şah Üniversitesi Öğrencileri 3+2 İle ABD’ye Gidiyor

Süleyman Şah Üniversitesi öğrencilerinin 3+2 programı kapsamında yurt dışı imkânlarından faydalandığını belirten Süleyman Şah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin EKİZ, “3+2 programı kapsamında 4 öğrencimiz St. Mary\'s University üniversitesine 6 öğrencimiz de Governors State University de eğitim alacak. Program kapsamında lisans eğitim son yılını bu üniversitelerde okuyacak olan öğrenciler, bi yıl daha eğitim alarak yüksek lisans diplomalarını ABD\'den almış olacaklar. Yurt dışı imkânları oldukça geniş olan Süleyman Şah Üniversitesinde öğrencilerin 3+2 programının yanı sıra Erasmus+, İkili Değişim Programları ve Ortak Eğitim Programı imkanları bulunuyor.” Dedi