Modanın hakimi büyük beden !

Modanın hakimi büyük beden !
Güncelleme:

Artık modanın hakimi sıfır bedenler değil, yuvarlak hatlılar...

Kim demiş moda inceler içindir diye? Kıvrımlar da en az sıfır'lar kadar modanın en ince detaylarına düşkün. Zafer şimdi onların!
Birbirinden dolgun kadınların iştahını açan moda, artık yenilir yutulur cinsten değil. Çünkü lokmalar çok büyük!

Modanın yeni öncüleri 'fat fashionistas' yani şişman moda severler, selvi boylu, sıska hatlı modelleri geride bırakıp bir adım öne çıkmaya hazırlanıyor.

33 yaşındaki İngiliz blogcu Diane Dennis'in internet sitesinde yer alan sayfasında 'fatgirlslikeniceclothestoo' (şişmankızlardagüzelkıyafetsever) isimli yazısında modanın asıl hakiminin artık 34 bedenli kadınların değil, 42-44-46 beden arasında değişen, tombul mu tombul, dolgun mu dolgun kadınların olduğu anlatılıyor.

Her ne kadar son dönemde bir tür yeme hastalığı olan anoreksiya (anorexia) ile mücadele eden bir deri bir kemik görünümlü modeller, podyumlara bayrağını dikse de, kadınlığın kıvrımlardan geçtiği yönündeki düşünceler de gitgide artıyor. Öyle ki yapılan araştırmalara göre çoğu erkek, Victoria Beckham gibi kadınlardan çok, Monica Belluci gibi etine dolgun kadınları tercih ediyor.

İşte moda da kıvrımlarıyla yaşamayı öğrenen ve bundan şikayetçi olmayan kadınlara kapılarını sonuna kadar açmaya kararlı. Bu konuda en iyi örnekse kuşkusuz 46 bedendeki Beth Ditto. Ditto, kendine olan güveniyle 'gelsin kilolar gitsin kilolar' tadında istediği her şeyi giyerek (ve yiyerek) 'şişman kadın da kendine güvenir' sloganının adeta lideri konumunda. Tüllü mini elbiseler, derin dekolteli elbiseler, korse üstlerle Ditto, yeni nesil şişman kızların öncülüğünü yapıyor.

Dünyaca ünlü (Türkiye'de de şubeleri mevcut) Evans markasının yüzü olan Ditto, 22 parçalık yeni koleksiyonla, 80'lerin o çok özlenen tarzını da yeniden günümüze getiriyor.

Şişmanlığın da modayı yönlendirebileceğini söyleyen model, bir özgüven sembolü olarak da Hollywood'un kırmızı halılarında arz-ı endam ediyor.

Gazeteport