5 adımda auranızı temizleyin

5 adımda auranızı temizleyin

Uzman Klinik Psikolog ve Hipnoz Uzmanı Mehmet Başkak, vücudunuzun aurasını temizleme yöntemlerini anlattı.

İnsan vücudunu çevreleyen elektromanyetik alan olarak tanımlanan aura adeta bir mıknatıs gibidir. Auranız her zaman etrafta yüzer durumdaki titreşimsel enerjileri toplar. Bu nedenle, auralarımızı etraftaki yabancı titreşimsel enerjiler ve negatif enerjilerden temizlemek elzemdir. Özellikle de başkalarıyla çok empati yapan ve başkalarının enerjilerini çabuk yüklenen biriyseniz enerji alanınızı temizlemeyi ihmal etmemelisiniz. Auranızı temizleme işi ise çok basit.

NEGATİF ENERJİ SAÇAN İNSANLARDAN UZAK DURUN

Hepimizin etrafında negatif enerji saçan insanlar vardır. Tamamen negatif olan bir insan, konu ne olursa olsun her zaman söyleyecek kötü ve olumsuz bir şey bulur ve mütebessim bir yüz yerine genelde asık bir surata sahiptir. Konu ne olursa olsun her şeye “olmaz” noktasından bakar, pozitif enerjileri zayıf negatif enerjileri güçlüdür.

Böyle kişiler sadece kendi hayatlarını olumsuz yönde etkilemezler, etrafında olan kişilere de negatif enerjilerini dağıtırlar. Bu nedenle, böyle kişilerin etrafındayken, auranız sönükleşecektir. Bundan kaçınmanın bir yolu etrafınızda negatif insandan daha çok pozitif insan bulundurmanızdır. Kimlerin negatif enerji yaydığını belirledikten sonra, onları hayatınızdan uzak tutmaya çalışın. Sizin gibi düşünen, size her zaman tebessümle bakacak ve naif bir ruha sahip insanlarla daha çok görüşmeye çalışın. Yeniliğe açık, cesaretlendiren, destek veren gözleri ışıldayan ve “neden olmasın ki denemek lazım” diyen kişilere hep yakın durmak lazım. Bu insanlar, hiçbir çaba sarf etmeden auranızda birikmiş negatif enerjiyi pozitif enerjileriyle değiştireceklerdir.

KENDİ NEGATİF DÜŞÜNCELERİNİZİ TEMİZLEYİN

Negatif enerji saçan kişinin kendiniz olup olmadığını kontrol edin. Düşüncelerinize dikkat etmeye çalışın. Çok fazla olumsuz düşünce mi var? Onları bir değerlendirin. Bu olumsuz düşüncelerin gerçeklikle ilgisi ne kadar, tamamen kuruntu ya da paranoya ürünü olabilir mi? Bu düşünceleri zihninizden kovmak için sebepler bulun. Olayların iyi tarafına odaklanın, bu gerçekten çok işe yarayabilir. Mesela, kendinize sevdiğiniz bir içeceği ya da çayı hazırlayarak gününüzü güzelleştirmeye çalışın ya da favori şarkınızı açıp, dinleyin. Sevdiğiniz bir arkadaşınızı arayıp, onunla vakit de geçirebilirsiniz. Olumsuz düşüncelerin sizi esir almaya başladığını hissettiğiniz anda buna olumlu düşüncelerle karşılık verin. Olumsuz düşüncelerin tersine hareket etmeye gayret edin. Hayatınız boyunca gerçekleştirdiğiniz, başardığınız şeyleri aklınıza getirin. Bunları sürekli yaparak, olumsuz düşüncenin kötü etkilerinden kurtulabilirsiniz.

EVİNİZDE BİR KÖŞEDE OTURUN VE...

Evinizde sessiz, sakin, dikkatinizin dağılmayacağı bir köşeye oturun. Yaklaşık 15 dakika boyunca gevşemek için nefes egzersizleri yaparak rahat bir pozisyonda oturun. Ne yaptığınızın bilincinde olun ve nefes alıp, verme hareketlerinize dikkat edin. Bir miktar meditasyon bile yapabilirsiniz. Tamamen gevşemeye başladığınızı hissettiğiniz anda, zihninizde beyaz bir ışık oluşturun ve bu ışığın etrafınızı sardığını düşünün. Beyaz ışığın parmak uçlarınızdan başınızın üstüne doğru aktığını, sırtınızda bir aşağı bir yukarı hareket ettiğini düşünün. Dikkatinizin dağıldığını hissederseniz, beyaz ışığı tekrar gözünüzde canlandırarak ve nefes alıp verişinizi kontrol altına alarak yeniden deneyebilirsiniz.

BİR KORUMA BALONCUĞU OLUŞTURUN

Bu yöntem, aurayı korumak için en sık başvurulan yöntemlerden biridir. Uygulayanlar, kendilerini kutsal saydıkları değerlere de bağlayabildiği için bu yöntemden genellikle memnuniyetle bahsederler. Ayrıca sabah uygulandığında kişinin güne olumlu duygularla başlamasını sağlar.

Peki nasıl uygulanır? Sakin bir köşeye oturun ve gözlerinizi kapatın. Beyaz bir ışık hayal edin, canlandırın ya da kurgulayın. Bu beyaz ışığın kutsal olduğuna inandığınız yüce değerden kaynaklandığını düşünün. Kutsal olarak neyi görüyorsanız, tanrı, evren vb.'den geldiğini hayal edin. Sonra bu ışığın tepe noktasından başınıza değdiğini, sonra bütün vücudunuza yayıldığını ve ayaklarınızın altından geçtiğini düşünün. Etrafınızı saran ışıktan bir balona dönüştürün. Şimdi, beyaz bir ışık baloncuğu tarafından etrafınız sarıldı. Beyaz saflığı temsil eder, arındırır ve çok fazla koruyucudur. Ayrıca bu çalışmada, beyaz ışık tamamen kendi kutsalınızdan gelen sevgiyle doludur, bunu kurgulayıp tüm bünyenizde hissedin. Bu size huzur verecektir ve artık etrafınızda bir koruma balonu olduğuna göre, balonun dışından gelebilecek herhangi bir negatif enerjiye karşı korunaklısınız demektir.

İsterseniz koruma balonunun rengini değiştirebilirsiniz. Çok fazla insanın olduğu ya da negatif enerjili insanların olacağını bildiğiniz bir ortama gitmeden önce, muhtemel negatif enerjileri kendinizden uzakta tutmak için baloncuğa aynalar yerleştirebilirsiniz.

AURANIZI DÜZENLİ OLARAK TEMİZLEYİN

Bu yöntem Feng Shui'deki ev temizleme ritüeline çok benziyor. Evinizi, insanları ve eşyaları temizleyebilirsiniz. Bu temizleme işlemini özellikle evinize çok insan gelip gittikten sonra ya da üzerinizde çok fazla enerji biriktikten sonra yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Neden farklı yöntemlerden bahsediyoruz? Çünkü her gün aynı yöntemi uygulamak sıkıcı olabilir ve herkesin tarzı da aurası da farklıdır. Nasıl daha iyi hissedecekseniz öyle tasarlayabilirsiniz. O nedenle, hepsini deneyin ve sizde en çok hangisinin işe yaradığını bulmaya çalışın. Fakat burada önemli olan istikrarlı bir şekilde bu yöntemleri uygulamanız. Bir kez yaptım olmadı gibi bir tavırdan uzak durun. Düzenli olarak günde birkaç kez yapın. Kötü niyet, kötü amaçlara sahip insanlar ya da enerjisi düşük psikolojisi bozuk kişiler tarafından sürekli kötü enerjiler yayılıyor. Kötü enerjiler her an etrafımızda bizi etkisi altına almak için fırsat kolluyor, bu enerjileri kendinizden uzaklaştırın, bedeninizi temizlediğiniz gibi enerjinizi de temizleyin ve anın tadını çıkarın.

Leyditurk.com